Sidste udkald for direkte redning mod AC Horsens

14. Apr. 2017

Det ustadige påskevejr med overvejende mørke skyer på himlen symboliserer Esbjerg fB’s situation i gruppespillet om at undgå nedrykning fra Alka Superliga. Efter 0-3-nederlaget til OB i Odense vil hver af de resterende kampe – den første mod AC Horsens lørdag kl. 18.00 på Blue Water Arena – være vind eller forsvind-opgør i forhold til overlevelse uden playoff-kampe. 

- Jeg har skærpet tonen over for spillerne i forhold til, at det er nu, det gælder. Selv med sejre vil hver af de næste fire kampe være vores sidste mulighed for at nå en af de to øverste pladser i puljen. Jeg retter al fokus mod at vinde en fodboldkamp, fordi det vil være så vigtigt mentalt, for selvtilliden og for troen på, at dette kan lykkes, siger cheftræner Lars Lungi Sørensen.

Han ved, at lørdagens modstander, AC Horsens, ligesom senest i Esbjerg vil komme med gejst, løbevillighed, en direkte spillestil og satsning på standardsituationer. EfB vil forebygge, at modstanderne lykkes med at score på dødbolde, ved at være endnu mere opmærksom på indlæg og lægge pres på boldholderen.

- Jeg vil gerne tilbage til spillet i første halvleg mod OB, hvor vi formåede at lægge et højt pres og skabte chancer. Da vi efter pausen fik to mål imod os inden for få minutter, var vi ikke mentalt i stand til at håndtere modgangen, og derfra gik kampen i nul for mig, siger Lars Lungi Sørensen.

EfB har inden weekendens kampe fem point op til Horsens og syv point op til OB, der møder Randers FC. Hvis resultaterne falder ud til gunst for EfB, vil puljen åbne sig mere. Men der er ikke plads til flere udfald.

Jesper Jørgensen er ude med karantæne, og Mathias Kristensen afløser Konstatinos Tsimikas i truppen.

EfB spiller kampen i gruppespillet i Alka Superliga mod AC Horsens lørdag den 15. april kl. 18.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider