Simon Karkov på fuld tid i EfB's talentsektor

16. Jul. 2015

Den sidste brik på EfB’s nye hold i talentsektoren er et velkendt fodboldnavn i Sydvestjylland, Simon Karkov, der med virkning fra 15. august bliver den femte fuldtidsansatte medarbejder i den afdeling, der udvikler og færdiggør unge spillere til det højest mulige niveau.

Simon Karkov var i fire år børnekonsulent i ungdomsafdelingen, inden han for to år siden fik sin første trænerpost i spidsen for EfB’s bedste U14-hold. Han var i seneste sæson U13-træner ved siden af jobbet i beklædningsvirksomheden Marc Lauge. Da han fik tilbuddet om atter at gøre fodbold til sin levevej som i den aktive karriere i blandt andet EfB og SC Heerenveen, tøvede han ikke.

- Fodbold er min passion, og når man får mulighed for at arbejde med det, man har allermest lyst til, gælder det bare om at springe til. Jeg har opdaget, at det er rigtig sjovt og lærerigt at arbejde med drengene, jeg vil gerne udvikle spillere, og det peger mest mod de yngre årgange. Min ambition som fodboldtræner er at blive så god som muligt til det, jeg laver nu. Så må fremtiden vise, om jeg senere får lyst til at have med andre årgange at gøre, siger Simon Karkov.

Hans nye fuldtidsstilling er sammensat af flere funktioner. Foruden at være holdansvarlig og træner for EfB’s bedste U13-hold i Drenge Vest, bliver han sammen med Dan Guldager den gennemgående figur ved morgentræningen for de EfB’ere, der går i eliteidrætsklasser med fodbold på skemaet tre gange om ugen. Han vil ligeledes få en aktiv rolle i et af de fire talentcentre i SFS-samarbejdet, ligesom han vil få en funktion på et af de lidt ældre hold i elitemiljøet.

Ungdomselitechef Niels Erik Søndergård oplyser, at ansættelsen af Simon Karkov er det sidste led i at gennemføre den nye struktur og sætte holdet i talentsektoren, efter at den hidtidige talentansvarlige, Karsten Sejerup, 30. juni valgte at gå på pension. Sejerup havde en række tværgående funktioner, der nu er fordelt på forskellige personer, blandt andre A+-træner Jens Letort, der for nylig blev ansat på fuld tid og har overtaget det overordnede ansvar for EfB’s talentudvikling.

- Simon Karkov har en personlighed, der gør ham særdeles velegnet til at omgås børn og unge mennesker og lære fra sig. I kraft af sin egen karriere og sine fodboldevner er han på træningsbanen i stand til at vise, hvordan detaljerne udføres. Simons nye job er sammensat, så vi både styrker talentarbejdet blandt de yngre årgange i amatørafdelingen og i talentmiljøet i samarbejdsklubberne. Med de seneste ændringer og ansættelser har vi styrket vores position som en af landets førende klubber inden for talentudvikling yderligere, hvad den toårige licens i DBU’s A-licenssystem også viser, siger Niels Erik Søndergård.

EfB’s fastansatte stab i talentsektoren vil foruden Simon Karkov bestå af A+-træner og talentansvarlig Jens Letort, U19-cheftræner René Christiansen, U17-cheftræner Lars Vind samt T+-træner, U15-elitetræner og overordnet ansvarlig for morgentræningen, Dan Guldager. 

Simon Karkov, 38 år, venter i februar 2016 at færdiggøre sin eksamen som A-træner, der er den næsthøjeste træneruddannelse i DBU-systemet. Han bor i Varde, er gift med Tina, og parret har en datter på syv år og en søn på tre år.

- Jeg plejer at sige, at min uddannelse er 12 år som fodboldspiller på topplan. I de senere år har jeg kombineret et civilt job hos en forstående arbejdsgiver med fodbold på deltid. At jeg nu kan beskæftige mig med fodbold på fuld tid er en drøm, der går i opfyldelse, og mit nye job i EfB giver mulighed for større sammenhæng i forhold til familielivet, siger Simon Karkov.

Af Frede Madsen

nyheder_divider