Skadet topscorer får ny aftale med Esbjerg fB

18. feb. 2015

En af Esbjerg fB’s mest målfarlige ungdomsspillere gennem tiderne, Søren Andreasen, har indgået en ny etårig aftale med virkning fra 1. juli 2015. 

Den 18-årige angriber blev alvorligt knæskadet i efterårssæsonens sidste kamp i U19 Ligaen, da han på kunstgræsset i Farum Park blev stemplet på højre knæ og fik overrevet korsbånd og ledbånd i en kamp mod FC Nordsjælland. Prognosen siger, at han kan være på træningsbanen igen i juli-august.

- Lige nu tænker jeg kun på at blive klar til at spille fodbold igen, og jeg håber, at jeg kan komme lidt på banen og være en del af holdet, når forberedelserne til den nye sæson begynder til sommer. Jeg er i styrkerummet hver dag for at lave knæøvelser, styrketræning og cykling, og det motiverer mig meget, at EfB tror på mig, siger Søren Andreasen, der fylder 19 år i marts.

Ud over at genoptræne arbejder han målrettet på at opbygge mere muskelmasse, så modstanderne med hans egne ord vil slå sig mere på ham, når han vender tilbage. Han ser til den tid frem til at blive matchet hårdere end i U19 Ligaen ved at spille kampe i Reserveligaen for EfB.

- Søren har i alle ungdomsårene scoret mange mål. Han scorer alle typer af mål og har frækheden til at forfølge, hvad der for andre offensivspillere fremstår som umulige chancer. Denne værdifulde egenskab vil vi gerne dyrke og udvikle i hans første sæson som seniorspiller. Det skal ikke komme Søren til skade, at han i den sidste kamp før vinterpausen pådrog sig en langvarig knæskade, siger EfB’s ungdomselitechef og medlem af det sportslige udvalg, Niels Erik Søndergård.

Søren Andreasen, der kom til EfB fra samarbejdsklubben Starup IF som 14-årig, var topscorer i U17 Ligaen og fik i februar 2013 tre U17-landskampe for Danmark. Han nåede at score 12 mål i 12 kampe i U19 Ligaen, inden korsbåndsskaden på brutal vis afsluttede hans sæson. Stortalentet fra FC Midtjylland, Mikkel Duelund, har scoret et mål flere.

Af Frede Madsen

I november lavede EfB TV dette portræt af Søren Andreasen:

nyheder_divider