Skarpe AGF sender EfB i afgørende nedrykningskampe

17. maj. 2017

Esbjerg fB trak det korte strå i en hektisk og intens kamp i Århus, som endte 3-1 til hjemmeholdet. Efter 0-0 i første kamp må EfB derfor ud i direkte nedrykningsduel mod AC Horsens.

Onsdag aften skulle Esbjerg fB spille sig tættere på redning. Det foregik på Ceres Park i Århus, hvor AGF tog imod til returopgøret. Første kamp var endt 0-0. EfB var uden Victor Pálsson og Jeppe Andersen i truppen, da de begge afsonede karantæne fra det første opgør. Ind i truppen var kommet Budu Zivzivadze og Mathias Kristensen.

Den samlede vinder efter de to kampe ville spille sig i en duel med Viborg om at redde sig fra nedrykning. Taberen ville til gengæld spille sig i to kampe mod AC Horsens om at undgå direkte nedrykning. Så der var meget på spil i dagens opgør.

Intens start på kampen
Det kunne ses fra start. Der gik kun 39 sekunder fra kampen var fløjtet i gang, til EfB havde ramt stolpen. Robin Söder tog et træk ind i banen og med et velplaceret skud sendte han bolden på stolpen. En kæmpe advarsel til AGF om, at gæsterne fra Vestjylland var klar til kamp.

Men århusianerne blev ikke afskrækkede. Få minutter efter gjorde Kasper Junker det til 1-0. En lang bold blev slået op mod Morten Duncan Rasmussen, som på kanten af feltet headede bolden videre. I feltet kom Junker først på bolden og flugtede den i kassen, tæt presset af to forsvarer.

EfB var derefter presset til at score. Men efter målet var det hjemmeholdet, som tog teten og satte sig på spillet. Især århusianernes lange bolde skabte problemer for de neongule fra vestkysten. Midtvejs i første halvleg blev netop en lang bold slået bag EfB-forsvaret, her kom Junker først på bolden men Jeppe Højbjerg klarede sikkert i kassen.

Efter knap en halv time slog EfB så til. Efter at have holdt AGF væk fra mål nummer to, fik Söder for meget plads på højrekanten. Han kunne stille og roligt lægge bolden ind i pandebrasken på Mads Hvilsom, som headede udligningen i kassen. 1-1 og så var det pludselig gæsterne, som lå til at vinde samlet, på reglen om udebanemål.

Få minutter efter udligningen var AGF tæt på at komme i front, da Daniel A. Pedersen ramte et indlæg helt skævt. Bolden var derfor ved at snyde Højbjerg, som dog reagerede flot og slog bolden til hjørne. Ikke længe efter var hjemmeholdet igen tæt på, da Junker sparkede en stor chance over mål. Men der kom ikke yderligere mål inden pausen.

Hårde dueller gav AGF overtaget
Starten på anden halvleg var præget af hårde fysiske dueller, hvor kampens betydning fik lov at skinne igennem. Første større chance kom ti minutter inde, da AGF fik frispark. Bolden blev lagt ind i feltet, hvor EfB ikke fik clearet ordentligt. Bolden endte ved Sverrisson, der klaskede bolden i netmaskerne til 2-1.

Gæsterne skulle nu igen jagte et mål. Men spillet var efterfølgende præget af nervøsitet, uden de helt store muligheder. AGF fik en mindre mulighed med et kvarter igen, men Martin Spelmann formåede ikke at lukke kampen, da der kom en EfB-fod på skuddet.

I kampens sidste ti minutter fik EfB lagt et godt tryk på AGF. Robin Söder fik hovedet på et godt indlæg, men hovedstødet var let for målmanden at redde. Kort efter fik Awer Mabil tilkæmpet sig et frispark i en farlig position uden for feltet. Han tog selv sparket, men fik ikke skuddet over muren.

Mabil fik endnu en chance med tre minutter igen, da Anders Dreyer driblede på baglinjen og fik lagt bolden skråt bagud. Mabil kunne dog ikke få afsluttet frit, og skuddet blev blokeret.

Panisk afslutning gav tragikomisk scoring
I kampens tillægstid lagde EfB et sidste stort pres, men det gav i stedet AGF en friløber med to mand alene med Højbjerg og Jesper Jørgensen. Sidstnævnte begik straffespark ved at hive Spelmann omkuld.

Straffeparket skulle Morten Duncan Rasmussen tage sig af, men han sparkede lige på Højbjerg. I forvirringen for at få bolden sparket op i den anden ende, sparkede Højbjerg sin clearing i ryggen på en holdkammerat og bolden endte tilbage i fødderne på Duncan. Han kunne let sætte bolden i kassen til kæmpe jubel fra hjemmeholdet.

Mere skete der ikke i en hektisk afslutning, efter en intens kamp. Kampen sluttede derfor 3-1 til AGF, som møder Viborg i to kampe om redning. EfB skal ud i to kampe mod AC Horsens. Taberen af den duel rykker direkte ned i 1. division.

-Jeg har sagt til spillerne, at det er okay at være skuffede. Der var to gode hold på banen i dag, Vi spillede vores chance, men det er en del af gamet. Nu skal vi hurtigt op på hesten igen, for der er ikke længe til vi skal være klar mod Horsens, sagde EfB-træner Lars Lungi Sørensen efter kampen.

Af Anders Kilgast Jensen

nyheder_divider