SLUT: EfB – Vejle 0-1

Esbjerg fB tabte tirsdag aften 1-0 på Blue Water Arena i et hæsblæsende drama, hvor Andrés Schetino og Vejle-keeper Pavol Bajza så rødt.

Det traditionsrige opgør startede med Esbjerg mest på bolden, der dog havde svært ved at finde de åbne muligheder mod et kompakt og godt struktureret Vejle-mandskab. Midt i første halvleg slap Vejles Imed Louati fri, men Højbjerg diskede op med en fin redning.
Herefter blev det en mere jævn affære, hvor Vejle slog kontra over flere omgange. Modstanderne kom til baglinjen et par gange, men Garcia og Brinch stod klar til at cleare for EfB. Mere farligt blev det ikke for hverken EfB eller Vejle, der måtte gå til pause uden scoringer.
Anden halvleg startede Vejlenserne bedst, hvor Esbjerg fortsat havde svært ved at komme frem til de helt store chancer i en ellers fantastisk fodboldkulisse. Midtvejs i anden halvleg kom Vejle så på tavlen, da et frispark blev slået i boksen. Her kunne Mads Lauritsen heade den i mål til 1-0 for Vejle.
John Lammers reagerede straks ved at sende Mathias Kristensen på banen, i forsøget på at kreere mere offensivt. Men et fokuseret modstanderhold der øjnede tre vigtige point kæmpede med alt de havde, og dermed stadig ingen chancer for EfB.
Ti minutter før tid røg Anders Dreyer og Vejle-keeperen i totterne på hinanden, der resulterede i en udvisning til Pavol Bajza. Dermed var der en åbning for EfB, der kunne presse ekstra på for en udligning med en ekstra mand på banen. Det holdt dog ikke længe, da Andrés Schetino måtte se direkte rødt, da hans temperament steg i vejret.
EfB pressede for alvor på mod slutningen og var over flere omgange tæt på udligningen, men det blev ikke til mere og EfB smed dermed tre vigtige point i topstriden.

Resultat: EfB – Vejle 0-1 (0-0)
Målscorer:
67’ 0-1 Mads Lauritsen
23. Yuri Yakovenko
58’ Ben Aziz Zagre (Jeppe Brinch)
68’ Mathias Kristensen (Tim Hölscher)
81’ Emmanuel Oti Essigba (Mark Brink)