Søndag kl. 13.30: Sommer og sejr over SønderjyskE

08. aug. 2015

Kun skader har ført til ændringer i Esbjerg fB’s startopstilling i de tre første spillerunder i Alka Superliga, men før søndagens opgør mod SønderjyskE varsler cheftræner Niels Frederiksen udskiftning på tre-fire pladser.

Den ene er påtvunget, fordi Ryan Johnson Laursen er ude i formentlig tre uger med en muskelskade, men de øvrige er for at give nye spillere chancen for at bevise, at de hører med på holdet.

- Vi har ikke vundet i tre kampe, og der er flere end 11 spillere i truppen, som byder sig til. Dem vil vi gerne give chancen mod SønderjyskE. Modstanderen har også betydning for, hvordan vi stiller op, så der er taktiske overvejelser om at have spillere med styrke i hovedspillet og omgangen med bolden i startopstillingen, siger Niels Frederiksen.

Selv om SønderjyskE har sagt farvel til flere erfarne profiler i truppen og har spillet med fire-fem nye spillere i de hidtidige kampe, ser Niels Frederiksen ikke de store ændringer i spillestilen.

- De spiller med fysik, duelspil, energi og løbevillighed. Og så kan de også spille fodbold. Det er altid en udfordring af møde SønderjyskE, siger Niels Frederiksen.

En af de nye spillere i EfB’s start-11’er er Leon Jessen, der har trænet med fra midt i denne uge og under lørdagstræningen på Blue Water Arena perfekt servicerede Nicki Bille. Sidstnævntes fine udnyttelse af indlægget vakte jubel hos en af hans største fans, toårige Shooter på sidelinjen.

EfB har med blot et point i tre kampe fået en dårlig sæsonstart, og ud over ændringerne i startformationen har Niels Frederiksen de taktiske hovedingredienser klar:

- Vi skal spille med stor disciplin og effektivitet i forsvaret, og vi skal spille hurtigt fremad, så vi får færre dueller. I perioder har vi hidtil haft en tendens til at varme bolden lidt for meget, siger Niels Frederiksen.

Alle børn i alderen 3-16 år kommer til fodbold for 20 kr. som led i sommerkampagnen ”Superliga Debut”, hvis formål er at tiltrække flere tilskuere fra næste generation. Der er udsigt til fint sommervejr på et kamptidspunkt, der vil vække minder hos lidt ældre fodboldtilskuere, søndag kl. 13.30.

Kampen i Alka Superliga mod SønderjyskE spilles søndag den 9. august kl. 13.30 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider