SønderjyskE-profil skifter til Esbjerg fB

31. aug. 2015

Esbjerg fB har indgået en fireårig aftale med Bjørn Paulsen, der siden 2007 har spillet 155 kampe for SønderjyskE og har bidraget væsentligt til at etablere klubben varigt i toppen af dansk fodbold.

Den 24-årige oprindelige angriber fra Augustenborg anser trods den øjeblikkelige stilling i Alka Superliga EfB for at være et bedre afsæt til at udleve den langsigtede drøm om en karriere i udenlandsk fodbold.

- Esbjerg vil gerne bruge mig som midtstopper, hvilket er en af forudsætningerne for, at jeg har valgt at skifte. Jeg håber at kunne bidrage med fysik, gejst og power, så vi kan bevæge os op i tabellen og få forløst holdets potentiale. Truppen har kvalitet til meget mere end en 11. plads, og jeg ser frem til at udvikle mig som spiller med de individualister, der er i den større trup i EfB, siger Bjørn Paulsen.

Han har som SønderjyskE-spiller en positiv statistik med otte sejre i 12 indbyrdes ligakampe mod EfB, men har aldrig følt den rivalisering mellem de to klubber, medier og fans ofte har givet indtryk af. Bjørn Paulsen har i de seneste sæsoner udviklet sig til en profil hos sønderjyderne, og tanken om at tage næste skridt i karrieren modnedes. Alligevel vækker det følelser at skifte.

- Det føles mærkeligt, og de seneste par dage har været noget af en rutsjetur. SønderjyskE har givet mig chancen, fra jeg var 16 år, og jeg er taknemmelig for den tid, jeg har været i klubben. Det er ikke af personlige, men af karrieremæssige årsager, jeg skifter, siger Bjørn Paulsen.

Medlem af EfB’s sportslige udvalg, Niels Erik Søndergaard, taler da også om et fair, men skarpt forhandlingsforløb, hvor SønderjyskE-ledelsen ikke uden videre ønskede at slippe en spiller, der personificerer klubbens succes i de senere år. EfB har investeret i fremtiden ved at hente Bjørn Paulsen i Haderslev.

- Bjørn Paulsen har især i de seneste to sæsoner gennemgået en iøjnefaldende udvikling, som nu vækker anerkendelse også uden for snævre fodboldkredse. Vi ser ham som en kommende midterforsvarer, og med ro og tryghed på en fast position vil han kunne udvikle sin duelstyrke, hovedspillet og evnen til at deltage i opspillet yderligere. Bjørn udstråler i kraft af sit spil og sin indstilling lederegenskaber, der er med til at skabe en god kultur og respekt i en spillertrup. Han er på det nærmeste en ønskespiller for os, siger Niels Erik Søndergård.

Han udelukker ikke, at Bjørn Paulsen i faser af kampe vil kunne bruges på andre positioner, men udgangspunktet er i det centrale forsvar, hvor hans fysiske styrke især vil komme til sin ret. I hele sin superligakarriere på 143 kampe har han blot samlet 46 strafpoint og har aldrig haft karantæne, ligesom han ikke har haft en skade, der har holdt ham ude af en kamp.

Bjørn Paulsen er kæreste med Lena, der læser til socialrådgiver i Aabenraa. Parret forventer at flytte til Esbjerg med mopsen Albert inden årets udgang.

Af Frede Madsen

nyheder_divider