Spændende lørdag med tre FCK-kampe

13. sep. 2013

Inden EfB’s superligahold sent lørdag eftermiddag skal forsøge at tæmme FC København i Parken, tager klubbens to bedste ungdomshold imod løveungerne til spændende kampe i U19 Ligaen og U17 Ligaen på Esbjerg Atletikstadion. 

U19: Skadesfri EfB-trup tager imod

EfB har alle mand klar til opgøret mod FC København, der efter sejre over Lyngby og OB viste sig sårbar med et nederlag i Randers. De gode boldspillere fra Frederiksberg er dog en kompetent modstander i en kamp, hvor begge hold går efter en sejr for at hænge på i toppen.   

- Senest fik vi en god sejr mod SønderjyskE. Det var vigtigt for os at vinde en tæt og intens kamp, hvor vi spillede til nul og samtidig skabte de chancer, der skal til for at vinde kampe på liganiveau. Vi fik genskabt den defensive struktur, som kan bære holdet langt. Offensivt har vi meget at byde på. Så det går i sin enkelthed ud på at arbejde videre ad den vej og bygge på i de kommende uger, siger U19-cheftræner René Christiansen.  

Siden kampen mod SønderjyskE har EfB haft flere spillere med på de respektive landshold, U17, U18 og U19. Andre har nydt godt af kamp på reserveholdet, og ellers er der arbejdet på træningsbanen.

- Vores trup er skadesfri, og vi har alle mand til rådighed. Vi kan således råde over A-trup-spillerne Jeppe Højbjerg og Jonas G. Hansen. Endvidere har vi de to U17-landsholdsspillere, Daniel Iversen og Mathias Kristensen, med igen.

Kampen i U19 Ligaen mellem EfB og FC København spilles lørdag kl. 13.00 på Esbjerg Atletikstadion.  

Trup:

Truppen til kampen udtages efter fredagens træning.

U17: Pletten fra Odense skal vaskes af

Onsdagens udekamp i Odense mod OB gav U17-holdet en hård, men også lærerig medfart. Efter at have været foran 2-0 måtte EfB tage hjem med et nederlag 4-3. Træner Lars Vind, som sammen med trænerteamet og holdet arbejder frem mod lørdagens kamp mod FC København, siger:

- Vi har naturligvis snakket en del omkring vores defensive arbejde og prioriteringen heraf. Desuden var vi ikke tilfredse med kvaliteten i vores boldomgang. Til gengæld skabte vi mange chancer og kunne have scoret endnu flere mål.

Lørdagens modstander FC København var også i kamp onsdag aften, da holdet efter to smalle nederlag fik sæsonens første sejr i københavneropgøret mod Lyngby med 1-0.

- FCK er godt organiseret og har meget kvalitet og fart fremad på banen. Vi skal spille et kontrolleret og varieret opspil og lukke af bagude for at kunne hente tre point i kampen. Omstillingerne vil ligeledes blive en vigtig fase. Både når vi mister og erobrer boldene. Sandsynligheden for endnu et tæt opgør er absolut til stede, så vi håber at mange mennesker kommer og hjælper os frem mod en sejr, siger Lars Vind.

Kampen i U17 Ligaen mellem EfB og FC København spilles lørdag kl. 15.00 på Esbjerg Atletikstadion.  

Trup:

Frederik Vistesen er tvivlsom efter skade pådraget imod OB. Anders Dreyer og Joakim Ryø banker igen på til truppen efter fine præstationer på andetholdet, som onsdag aften spillede EFB's U17 videre i pokalturneringen. 

Af Frede Madsen

nyheder_divider