Stærk indsats gav EfB flot sejr i Horsens

22. Apr. 2017

Efter syv kampe uden sejr lykkedes det lørdag EfB at tage alle tre point, da det i Horsens blev til en 3-1 sejr. En disciplineret indsats med meget boldbesiddelse gav mål fra Tsimikas, Söder og ikke mindst Anders Dreyer, der kunne fejre sit første superligamål.

For blot en uge siden tabte EfB på hjemmebane mod AC Horsens. Lørdag skulle det nederlag revancheres på udebane. Vestjyderne kunne ikke længere nå en af de to befriende pladser i toppen af puljen, så dagens kamp handlede mere om at finde selvtillid inden de afgørende playoffkampe om overlevelse.

EfB-træner Lars Lungi Sørensen stillede op i en 4-1-4-1 formation med anfører Victor Palsson liggende bag den øvrige midtbane. Jesper Jørgensen vendte tilbage fra karantæne og var sammen med Konstantinos Tsimikas igen at finde i startopstillingen. Til gengæld var karantæneramte Awer Mabil og fiberskadede Andreas Nordvik fraværende.

Den nye formation skulle give vestjyderne et spilovertag på midtbanen, hvilket da også lykkedes til fulde i første halvleg. De blåhvide gæster kom bedst fra start og satte sig på spillet. Efter få minutter kom unge Anders Dreyer til kampens første afslutning, da han trak ind i banen imellem flere forsvarsspillere og trykkede af. Det hårde venstrebensspark sad lige på Horsens-keeperen, som dog havde problemer med den kraftfulde afslutning.

Knap halvvejs inde i halvlegen førte spilovertaget til kampens første scoring. Et EfB-indkast på højre side blev kastet til Jesper Jørgensen, der spillede et-to med Otar Kakabadze. Bolden blev spillet ind til Jacob Lungi Sørensen, der elegant lagde bolden af til Anders Dreyer. Dreyer udfordrede to forsvarsspillere på kanten af feltet, tog et træk over til venstrebenet og klappede den hårdt i kassen.

Gæsterne fra Esbjerg sad derefter fuldstændigt på kampen, men de helt store chancer lod vente på sig. Bedst som det lignede en føring til udeholdet ved pause, fik Horsens et hjørnespark. Bolden blev sendt ind i feltet og headet væk, men på kanten af feltet stod Thomas Kortegaard klar til at følge op. Med en helflugter sendte han bolden forbi både venner og fjender i det lille felt, ind i netmaskerne til udligning.

Anden halvleg startede mere lige end den første, med begge hold jagtende et føringsmål. Efter knap ti minutter slog Palsson en lang bold op til Lungi Sørensen, som trådte på bolden og lagde den ind i feltet. Her endte bolden lidt tilfældigt ved Dreyer, der fra kanten af det lille felt smækkede en ellers god mulighed langt over mål.

Kort efter var det hjemmeholdet, som spillede sig frem til en fin mulighed. Et tålmodigt opbygget angreb endte ved Aabech, der i en helt fri position afsluttede svagt og lige på Jeppe Højbjerg. Ikke længe efter var Horsens igen farlige, denne gang sendte Hallur Hansen et langskud snert forbi mål.

Spillet bølgede frem og tilbage, men Horsens formåede at skabe flest chancer. Med et kvarter igen blev en høj bold slået ind i EfB-feltet. Keeper Højbjerg kom forventeligt ud til den, men tabte duellen med Bubacarr Sanneh. Gæsterne kunne dog ånde lettet op, da bolden trillede forbi det tomme mål.

Fem minutter før tid satte EfB Mads Hvilsom på banen. Et øjeblik efter blev han så sendt afsted på højrekanten, hvor han fik bolden lagt fladt ind foran. Her dukkede Konstantinos Tsimikas op og satte en inderside på bolden, som strøg ind i nettet til esbjergensisk føring.

Horsens skulle ud og jagte en udligning, hvilket de også kom meget tæt på, da Sanneh kort efter headede lige forbi stolpen. Med mange mand fremme blev der plads i den anden ende. Det udnyttede EfB konsekvent, da Robin Söder til sidst i kampen fik plads og sendte en kanonkugle i kassen til slutresultatet 1-3.

-Det var dejligt med en sejr og stemningen er rigtig god i omklædningsrummet nu, udtalte EfB-træner Lars Lungi Sørensen til TV kort efter slutfløjt, inden han analyserede kampen nærmere.

-Første halvleg var rigtig god, og det var klart vores gode periode. Spillet i anden halvleg er jeg egentligt ikke så tilfreds med, men vi scorer tre mål i kampen og det er jo længe siden. Så vi er tilfredse med sejren, som vi mentalt kan bruge til meget.

Af Anders Kilgast Jensen

nyheder_divider