Standard Liège en testmodstander af høj kvalitet

27. Nov. 2013

Esbjerg fB’s aktuelle trængsler i Superligaen overskygger morgendagens kamp i Europa League mod belgiske Standard Liège. Uanset resultatet er EfB videre til knockout-runden i februar, og derfor vil der i startopstilling og spilletid til enkeltspillere blive set frem mod mandagens superligakamp mod AaB på Blue Water Arena.

Cheftræner Niels Frederiksen anser kampen mod Standard Liège som en god mulighed for at vende en stime af nederlag i den hjemlige turnering, som kun er afbrudt af et uafgjort resultat mod FC København i seneste hjemmekamp.

- Vi tager hensyn til vores situation i Superligaen, men vi kommer til at stille med et fint hold mod Standard Liège. Det bliver absolut med 11 spillere fra start og syv på udskiftningsbænken, som går efter en succesoplevelse, og taktisk har vi fokus på at skabe chancer. Men hvis en af de spillere, der skal spille mandag, har godt af ikke at spille i morgen, så spiller han ikke, siger Niels Frederiksen.

EfB slog 19. september Standard Liège med 2-1, efter hvad Niels Frederiksen betegner som en fantastisk præstation. Selv om hjemmeholdet skuffede fælt i den første gruppekamp, nåede det især mod slutningen at vise tænder og sætte de undertippede EfB’ere under voldsomt pres, inden Mushaga Bakenga i det yderste minut af overtiden scorede sejrsmålet.

- Vi har kunnet læse os til, at Standard Liège sparer fem af profilerne, og i forvejen har de to spillere i karantæne. Men klubben har en meget bred trup og en udskiftningsbænk af høj kvalitet, siger Niels Frederiksen.

EfB er fortsat hårdt ramt af skader på især midtbanen, hvor Magnus Lekven, Martin Bergvold, Jesper Rasmussen og senest Jeppe Andersen med en ribbensskade er ukampdygtige. Truppen til den sidste gruppekamp på hjemmebane inkluderer derfor truppens teenagere, Casper Nielsen, Jakob Andreasen og Jonas G. Hansen.

Kampen i Gruppe C i Europa League mod Standard Liège spilles torsdag den 28. november kl. 21.05 på Esbjerg Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider