Stemningen på stadion er vores fælles ansvar

12. Apr. 2016

Der blæser positive vinde hen over Blue Water Arenas græstæppe i år. På banen kan vi foreløbig glæde os over tre hjemmesejre i træk samt en spillestil og indsats, der ser ud til at passe godt til de sydvestjyske dyder som fight og vilje. Stemningen på tribunerne har også fået medvind i foråret, så lad os håbe at tilskuertallet oplever samme positive tendens i resten af kampene, så stemningen bliver endnu bedre.

I EfB har vi i begyndelsen af året nedsat et fanudvalg, som blandt andet består af repræsentanter fra Blue Knights, Nordvestkurve, Esbjerg Juniors og Harbour Boys. Derudover er vi så heldige, at op til flere af EfB’s samarbejdspartnere har meldt sig til udvalget sammen med sæsonkortholdere og erfarne folk fra fanscenen, således at vi i alt sidder omkring 25 engagerede personer i udvalget.

I EfB er vi stolte af, at så mange forskellige personer med mange forskellige kompetencer sidder og lytter med og kommer med gode indspark på vores fællesmøder. Vi har i årets første kvartal allerede holdt fire møder, hvor der blandt andet har været besøg af superligaspillerne, Kevin Mensah og Casper Nielsen. Sport & Event Park Esbjerg har givet os lov til at tage nogle flere kunstneriske virkemidler i brug på Blue Water Arena, og vi har haft besøg af klubbens direktør, Søren Poulsen, samt sikkerhedschefen Jan Lindhardt.

Alt sammen er i min verden et bevis på, at EfB og jeg som fankoordinator har erkendt, at vi skal i dialog, og at vi skal samarbejde med alle vore fangrupperinger for at opnå enighed om retningen og for at opnå resultater uden for banen. Her kan der blandt andet nævnes, at vi ved den første hjemmekamp samlede ind til tifo-projekter og idéer i fanudvalget, vi har holdt Carlsberg Fredagsbar Cup på flexbanerne, vi har startet nye musiktraditioner op ved spillernes indløb til opvarmning, og den gamle 80’er-klassiker ”Esbjerg i blåt og hvidt” fra Hit med 80’erne er genoplivet som flagsang.

Vores fanfraktioner har desuden fået endnu bedre forhold til at lave tifosis via et samarbejde med Urbanskolen i Esbjerg, der stiller faciliteterne til rådighed, og fritidsklubben kan tage aktiv del i produktionerne og hjælpe fanfraktionerne. Gennem fanudvalget bliver vore mange forskellige fanfraktioner samlet og får talt sammen, så vi alle samarbejder om at give spillerne på banen den optimale støtte fra tribunerne.

Mandagskampe

Det er tv-rettighedshaverne, der bestemmer kamptidspunkterne, og hvilke hold som skal mødes hvornår i Alka Superliga. EfB er i denne sæson blevet tildelt i alt 11 mandagskampe, hvoraf de syv er på hjemmebane. Som udgangspunkt er førstevalget søndag kl. 18.00, andetvalget er søndag kl. 16.00, og tredjevalget er mandag kl. 19.00. Brøndby IF og FC København deler ofte de to sene søndagskampe mellem sig, men det er et cadeau til EfB, at vi har mange mandagskampe, da det kun sker, fordi vi er attraktive at vise for tv-selskaberne.

Statistikken fortæller, at vi mandag den 28. september 2009 til superligakampen mellem EfB og AGF var samlet 15.053 tilskuere på Blue Water Arena. Det var en mandag aften på et næsten nyt stadion, hvor både AGF og EfB havde fået en god sæsonstart. Der er således glimrende muligheder for forrygende stemning og masser af tilskuere til en mandagskamp på Blue Water Arena.

Fælles ansvar

Jeg håber dermed, at flere vil møde op på Blue Water Arena, og at flere vil tage godt imod de initiativer, vi medbringer fra fanudvalget. Vi kan tage et stort skridt, hvis vi spørger de kammerater, vi plejer at gå til bold med, hvis vi spørger naboen, eller i klassen eller på jobbet, om ikke vi skal møde lidt før til hjemmekampene på Blue Water Arena. Jeg tror på, at hvis vi alle gør en indsats for at møde på stadion eksempelvis tre kvarter før kampstart, så kan vi hjælpe med at sende spillerne godt på vej til opvarmning, vi kan flage ved flagsangen, og vi kan synge med når Esbjerg ”kommer blæsende” på banen. Traditioner skabes og opretholdes via fælles ansvar.

Efter kampen er det spillerne selv, der tager hånd om stemingen. De går nemlig i fremtiden hele vejen rundt på stadion og takker alle tribuner for støtten efter kampen.

Hans Weis Hansen
Fankoordinator

nyheder_divider