Stenderup afløser Jakobsen mod mestrene

15. aug. 2014

For første gang i denne sæson må Esbjerg fB i lørdagens udekamp i Aalborg undvære midterforsvareren Michael Jakobsen, der har spillet samtlige minutter i otte kampe i Superligaen og Europa League. Han afløses af Daniel Stenderup.

Cheftræner Niels Frederiksen betegner kampen mod de danske mestre fra AaB som den på papiret hidtil sværeste i denne sæson.

- AaB er et rigtig godt fodboldhold, der har formået at integrere helt unge spillere som Børsting og Blåbjerg på holdet i fravær af Ahlmann, Spalvis og Kusk. Mentalt indstiller vi os på ikke at have bolden lige så meget som i de foregående kampe. Vi skal være kompakte, og vi vil gerne forbedre vores organisation i forhold til kampene mod FC Nordsjælland og Silkeborg, siger Niels Frederiksen.

EfB har blot tabt et af de seneste 15 opgør mod AaB – 14 i Superligaen og et i DBU Pokalen – men oddsene er entydigt for revanche til hjemmeholdet denne gang. AaB har dog i modsætning til EfB europæiske kampe at tænke på.

- Vi er nu i en situation, hvor vi kan holde fuld fokus på Superligaen, og vi kan restituere mellem kampe. Min forventning er derfor, at vi i de kommende kampe vil komme med fuld energi og større skarphed i afslutningerne, hvilket kan bidrage til at give de 5-10 procent, vi har savnet på det seneste. Modsat er de to kommende udekampe mod AaB og FC Midtjylland nogle af de sværeste, vi kan komme ud for i Superligaen, siger Niels Frederiksen.

Michael Jakobsen har i årevis og også på det seneste døjet med ryggen, og han har brug for en kamps pause for at komme oven på igen. Niels Frederiksen har tillid til, at afløseren, Daniel Stenderup, med over 80 førsteholdskampe for Brøndby IF kan løse sin opgave på kompetent vis.

Jens Berthel Askou er ny i truppen.

EfB spiller kampen i Superligaen mod AaB lørdag den 16. august kl. 18.00 på Nordjyske Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider