Superligaen kalder – Rise kan få debut

10. aug. 2014

Esbjerg fB’s spillertrup og trænerstab har forsøgt at viske tavlen ren oven på den afsluttede Europa League-deltagelse og samler nu tankerne og kræfterne om Superligaen og hjemmekampen mod oprykkerne fra Silkeborg IF mandag aften.

Begge mandskaber har et point efter tre spillerunder, og især for EfB er det pointmæssigt et skuffende udbytte.

- Nu har vi kun en turnering at fokusere på, og det gør det måske lidt nemmere. Vi må vise, hvad vi er lavet af, og vi skal have point, siger anfører Magnus Lekven.

Cheftræner Niels Frederiksen vil ikke ophøje kampen mod Silkeborg til at være vigtigere end andre superligakampe, om end han ikke undervurderer behovet for at få gang i pointhøsten.

- Vi skal helst vinde efter ikke at have vundet i tre kampe. Hidtil har vi ikke fået de point, vi skal have, og en hjemmekamp mod Silkeborg er en god mulighed for at revanchere os. Men det bliver ikke nogen nem opgave, for vi kommer til at stå over for et kompakt hold. Jeg synes dog, vi er blevet bedre til at skabe chancer, når vi har bolden meget. Nu skal vi have den puttet ind, siger Niels Frederiksen.

Han vurderer, at Silkeborg næppe vil stille sig lige så defensivt an med tætte kæder foran eget straffesparksfelt som flere af de modstandere, EfB har været ude for i denne unge sæson. Men man kan aldrig vide, hvor højt hans trænerkollega, Jesper Sørensen, vil sætte bagkæden.

Nytilkomne Lasse Rise er med i EfB-truppen og har mulighed for debut.

- Vi vurderer, at tiden er inde til at give nogle indhop til Lasse Rise, der har trænet hårdt i lang tid og er blevet bygget op fysisk, siger Niels Frederiksen.

Mikkel Vestergaard, Jerry Lucena og senest Martin Bergvold med et slag på venstre knæ er skadede.

EfB spiller kampen i Superligaen mod Silkeborg IF mandag den 11. august kl. 19.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider