Svækket EfB-trup rustet til krig mod SønderjyskE

21. Nov. 2013

Udbyttet af de tre sidste spillerunder vil definere, om efteråret i Superligaen har været en succes for Esbjerg fB. Første forhindring i bestræbelserne på at slutte et i mange henseender minderigt fodboldår godt af er SønderjyskE på udebane, og cheftræner Niels Frederiksen forbereder sig på en vanskelig opgave med et svækket EfB-hold.

- Det bliver en krig. SønderjyskE har desperat brug for point efter at have tabt en række kampe, og selv om vi måske ikke har lige så hårdt brug for point, men vi vil gerne slutte ordentligt af. Efter landskamppause og restitution er der ingen undskyldninger for ikke at vise vores topniveau, siger Niels Frederiksen.

Det skulle da lige være, at Hans Henrik Andreasen og Emil Lyng er ude med karantæne, og at yderligere en midtbanespiller, Magnus Lekven, fortsat ikke er klar på grund af en sejlivet lyskenskade. Desuden har landsholdsbacken Peter Ankersen været sengeliggende i løbet af ugen, men kan spille.

SønderjyskE er med blot 11 point truet af isolation i bunden af Superligaen, og EfB’s placering i et tæt felt lige foran er heller ikke betryggende. Dermed er der kridtet op til et lokalopgør med masser af fight. EfB brød 29. september flere års forbandelse ved at vinde 4-1 i Esbjerg, men i Haderslev ligger den seneste sejr næsten otte år tilbage.

- SønderjyskE er en flok hårdtarbejdende krigere, der har kompetencer i duelspil, standardsituationer og omstillinger, som vi skal være rigtig opmærksomme på. Det er på ingen måde et hold, man bare tromler hen over, men kan vi matche dem i energiniveau, kan vi vinde på andre kvaliteter. Vi har fart og individualister, som vil gøre ondt på SønderjyskE, siger Niels Frederiksen.

EfB's spiller kampen i Superligaen mod SønderjyskE fredag den 22. november kl. 18.30 på Haderslev Fodboldstadion.

Af Frede Madsen

nyheder_divider