Tæt opgør mellem bejlere til pokalfinale

03. Dec. 2014

To gode jyske bud på en deltager i pokalfinalen 14. maj 2015 i Parken, Esbjerg fB og FC Midtjylland, mødes torsdag aften på Blue Water Arena i et pokalbrag, som EfB-cheftræner Niels Frederiksen forventer bliver tæt.

- Vi er ikke favoritter, vi er heller ikke undertippede, og vores chancer er fifty-fifty. FC Midtjylland har et fint hold, det har vi også, og vi er på hjemmebane, hvor vi ikke har tabt i Superligaen siden den første kamp. Vi prioriterer DBU Pokalen højt, vi går efter at vinde, og vi stiller med det stærkeste, vi formår, siger Niels Frederiksen.

Han betragter FC Midtjylland som den sværeste udfordring, EfB kunne få i fjerde runde af DBU Pokalen, men vurderer betydningen af hjemmebane højt.

- FC Midtjylland er et power-hold, der ikke må få for meget plads at udfolde sig på, og så skal vi har styr på de to kanter, Sylvester Igboun og Pione Sisto. Kampen er mellem to hold, der gerne vil spille fremad, og begge hold kan have fordel af, at det bliver en urolig kamp, uden nogen af dem vel egentlig ønsker det. Vi skal gøre, hvad vi har haft pæn succes med i en periode: Tempo i spillet, løbe omstillinger og så have ro på bolden, når der er mulighed for det, siger Niels Frederiksen.

EfB stiller med velkendte navne til en kamp, hvor der ventes et pænt tilskuertal i forhold til årstiden. Både sæsonkortholdere og sponsorer er forsynet med ekstra billetter for at sikre hjemmeholdet så god opbakning som muligt til den største udfordring i sæsonens pokalturnering.

Michael Jakobsen og Jesper Rasmussen afløser Mohammed Fellah, der er ude med fodproblemer, og Jeppe Brinch i truppen i forhold til SønderjyskE-kampen.

EfB spiller kampen i 4. runde af DBU Pokalen mod FC Midtjylland torsdag den 4. december kl. 20.30 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider