Taktisk spil i højt gear op til bundbraget

19. okt. 2014

Ord om kampens vigtighed er overflødige inden bundbraget i Superligaen mellem Esbjerg fB og OB mandag aften på en formentlig fugtig Blue Water Arena. En taber af kampen vil blive efterladt under nedrykningsstregen med risiko for, at midterholdene lægger yderligere afstand.

EfB-cheftræner Niels Frederiksen holder sig i generelle vendinger inden kampen mod Ove Pedersens tropper. De taktiske tovtrækkerier er indledt, og intet foræres væk på forhånd.

- Vi er på hjemmebane, og vi skal spille på vores styrker og forsøge at dominere kampen. Og så er det jo en bundkamp, hvor alt kan ske, siger Niels Frederiksen.

Han forventer, at OB vil forsøge at sætte sig igennem fysisk i en kamp, hvor begge mandskaber kan have offensive profiler tilbage i truppen efter skader. Hos OB er det Rasmus Falk, der har været ude med en knæskade i to måneder, og hos EfB Lasse Rise, der har været ukampdygtig næsten lige så længe med en fiberskade.

- Lasse Rise er meldt klar til at spille en halv time. Han er en anden type spiller, hurtig, dygtig med bolden og med et godt spark. Han kan kreere nogle chancer, hvis der bliver behov for det i løbet af kampen, siger Niels Frederiksen.

Hans indtryk af, at truppen ikke er ramt så alvorligt mentalt, som placeringen i bunden kunne antyde, er fastholdt i en træningsuge, hvor kun Jeppe Andersen af de kampaktuelle spillere har været på landsholdsopgaver. Jonas Knudsen var med i U21-landsholdets triumf på Island, men er efter to advarsler og følgelig et rødt kort i kampen mod FC København ude med karantæne.

Knudsen ud og Rise ind er eneste ændring i truppen i forhold til kampen i Telia Parken, som især vil blive husket på grund af dommerpræstationen. Det snævre nederlag er det eneste i fire kampe. Martin Bergvold og Daniel Stenderup er i spil til den ledige venstreback-plads.

EfB spiller kampen i Superligaen mod OB mandag den 20. oktober kl. 19.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider