Tempo skal nedbryde forsvarsmur

28. mar. 2014

Esbjerg fB’s hidtidige præstationer har givet masser af næring til vidtløftige optimister og drømmere. Med 13 point i fem kampe er EfB forårets hold i Superligaen inden mødet med oprykkerne fra FC Vestsjælland sent lørdag eftermiddag. Cheftræner Niels Frederiksen holder dog fortsat støvlerne i græsset.

- Da vi indledte foråret med 19 point, sagde vi til os selv, at vi hurtigst muligt ville forsøge at skrabe 40 point sammen, så vi kunne placere os et sted, vi kunne leve med. Der er vi ikke endnu, men vi er relativt tidligt ved at nærme os målet, siger Niels Frederiksen.

Han balancerer dermed mellem jubeloptimisterne, der allerede har bestilt billetten ud i Europa, og sortseerne, der ikke kan få jaget nedrykningsspøgelset væk. FC Vestsjælland har om nogen truslen om hurtig degradering fra Superligaen inde på livet, og holdet vil slås for sine muligheder i Esbjerg.

- Når man kigger statistisk på kampen mod AGF, vandt vi på alle parametre og dominerede kampen. Men vi måtte slide for at skabe chancer i åbent spil, og det tror jeg også, vi kommer til mod FC Vestsjælland, der er dygtig til at forvare sig. Vi kommer ud for noget, der ligner AGF-kampen, og derfor må vi spille hurtigt med megen offensiv bevægelighed, siger Niels Frederiksen.

EfB stiller med samme 18-mandstrup som fem dage tidligere i Aarhus, altså fortsat uden Mohammed Fellah og Emil Lyng, som begge er i fremgang med deres muskelskader. Kontinuiteten i spillertruppen er en af nøglerne til EfB’s succes i dette forår.

- Superligaen er i denne sæson en meget ustabil række, og det hold, der har stabiliteten, kan tage mileskridt i løbet af en kort periode. Vores resultater er ikke kommet af sig selv, men fordi vi har haft vores basis på plads og arbejdet hårdt i alle kampe, siger Niels Frederiksen.

EfB spiller kampen i Superligaen mod FC Vestsjælland lørdag den 29. marts kl. 17.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider