To gyldne minutter sikrede comebacksejr

30. okt. 2015

En stærk slutspurt sikrede EfB sejren over FC Nordsjælland. Indskiftede Lasse Rise blev matchvinderen i Jonas Dals første hjemmekamp.

Det begyndte ellers ikke godt for esbjergenserne. Gæsterne fra Nordsjælland fik en drømmestart på opgøret, da de efter blot 11 minutter bragte sig i front. I gæsternes venstre side blev Jerry Lucena overløbet af Nicklas Mouritsen, der efterfølgende smækkede bolden ind i feltet. Hvad der skulle have været en clearing endte med at blive til en scoring, da Marcus Ingvartsen snød Michael Jakobsen og kom foran, så han fik bolden med og efterfølgende sparkede bolden ind bag en chanceløs Martin Dubravka.

Chancerne for en udligning var efterfølgende til stede, men den berømte manglende skarphed havde indfundet sig på Blue Water Arena. Nicki Bille var flere gange tæt på, både med hæl og tå, men ind ville bolden ikke.

For en stund blev de flestes fokus rettet udenfor banen, da hele stadion efter 20 minutters spil rejste sig op og klappede til ære for EfB-legenden Hans Henrik Andreasen.

Mod slutningen af første halvleg var Bjørn Paulsen, der i dagens anledning var rykket længere frem på banen, så han aggerede hængende angriber, tæt på med to store chancer. Den første var nok den største, hvor Paulsen uhindret kom frem til et stort hovedstødsforsøg tæt på målet, men bolden blev headet forbi målet. I minutterne efter forsøgte Paulsen sig med en afslutning fra en spids vinkel, men her var gæsternes David Jensen på plads i målet.

Symptomerne fra første halvleg fortsatte efter pausen. En af de helt store chancer tilfaldt efter 50 minutter Nicki Bille, der netop ikke nåede frem til indlægget fra Jerry Lucena, der ellers kunne være prikket i det tomme mål. Kevin Mensah havde minuttet efter et drilsk forsøg, som David Jensen fik dirigeret op på overliggeren, inden han fik fuld kontrol over bolden.

Det så bare ikke ud til at blive Nicki Billes dag. Et hovedstødsforsøg fik aldrig den saft og kraft, der skulle til, for at det skulle blive til en stor målchance. Det så dog ud til, at det sidenhen var ved at gå i Billes retning, da han efter et par frække driblinger i feltet trak ind og med venstrebenet fik sendt en afslutning afsted mod fjerneste stolpe. Afslutningen tog desværre toppen af overliggeren.

Skarpheden svigtede ikke EfB-angriberen, da han fik chancen fra 11-meterpletten. Jerry Lucenas skudforsøg blev taget med hånden i feltet, hvorefter dommeren trods stor protest fra nordsjællænderne pegede på pletten. Her eksekverede Bille straffesparket med et brag, der for alvor fik skudt esbjergenserne tilbage i kampen

Kort tid efter scoringen var Bille tæt på med to store chancer, men der skulle indskiftede Lasse Rise til, før kampens sidste scoring faldt. Rise blev sendt afsted i højre side af banen, hvilket han udnyttede til at sætte fart på og trække ind i feltet, hvorfra han sikkert satte bolden ind ved fjerneste stolpe.

På to minutter fik esbjergenserne vendt et truende nederlag til et fantastisk comeback, der dermed sikrede tre vigtige point i Jonas Dals første kamp på Blue Water Arena.

Af Lars Johansen

nyheder_divider