To udligninger gav uafgjort mod Roskilde

En målrig affære uden skønt spil gav et 2-2 resultat og dermed et enkelt point til EfB. Hjemmeholdets mål blev scoret af Mark Brink og Anders Dreyer.

Til dagens hjemmekamp mod Roskilde havde cheftræner John Lammers valgt at stille i en 4-3-3 formation med Jacob Lungi Sørensen i centerforsvaret ved siden af Agus Garcia. Daniel Anyembe var tilbage på højre back.
EfB kom forfærdeligt fra start da Jacob Lungi sparkede bolden lige i fødderne på Mikkel Nøhr, som hurtigt fandt Morten Nielsen i venstre side af EfB’s felt. Nielsen udplacerede den fremstormende Højbjerg med en velplaceret afslutning i det lange hjørne. 1-0 til Roskilde på kampens første afslutning.
Målet skabte nervøsitet i hjemmeholdets defensiv, hvilket førte til flere fejlafleveringer i opspillet. Men EfB var mest på bolden, dog foregik spillet mest omkring midtercirklen.
En længerevarende boldomgang fra hjemmeholdet gav efter knap et kvarters spil et farligt angreb, hvor Anders Dreyer blev spillet i dybden. Hans indlæg blev dog blokeret til hjørne. Hjørnesparket indledte et længere tryk imod Roskildes mål, dog uden der blev sat afslutning på.
Mere tro på eget spil gav EfB en god periode, hvor de satte et højt generobringspres ind og havde masser af boldkontrol. Men symptomatisk for sæsonen, så manglede slutproduktet og angrebene løb ud i sandet.
Midtvejs i første halvleg fik Roskilde flere dødbolde nært efter hinanden, som voldte store problemer for EfB defensiven. Bolden endte da også i hjemmeholdets mål, men dommeren havde forinden fløjtet for frispark.
Hjemmeholdet fik et par gode muligheder i en god periode. Blandt andet kom Anyembe med et godt drive ned af højrekanten, fik slået en god bold ind i feltet hvor Yuri Yakovenko kom til en fin hovedstødsafslutning, der gik forbi mål.
Kort efter kom udligningen til 1-1 ved Mark Brink. Et godt gennemspillet angreb, hvor Jesper Lauridsen fik bolden på venstrekanten af Andres Schetino. Lauridsen slog en god bold ind foran, som endte ved Mark Brink, der kunne hamre kuglen i kassen til 1-1.
Kort efter Roskilde havde givet bolden op, kom de til en farlig afslutning, men Jeppe Højbjerg var på sin plads og fik afværget en lynreaktion fra udeholdet. Der skete ikke mere nævneværdigt før pausen.
Gæsterne fra Roskilde valgte at skifte målmand i pausen, hvilket var eneste ændring i de 22 udvalgte.
Få sekunder inde i anden halvleg kom Oti Essigba godt igennem på kanten og fik slået et fladt indlæg ind foran. Der kom Yakovenko først til den, men han kunne ikke få ordentligt træf på bolden og den blev derfor reddet af den nyindskiftede keeper, Frederik Schram.
Roskilde udnyttede derefter et hurtigt indkast og Agus Garcia blev fuldstændig snydt på baglinjen, og i sit fortsøg på at tackle bolden fik han hånden på og dommeren dømte resolut straffespark til Roskilde. Det kunne Morten Nielsen sætte stensikkert ind bag Jeppe Højbjerg, som gik den forkerte side. 1-2 til gæsterne og en ordentligt spand koldt vand i hovedet på hjemmeholdet, der ellers var kommet ud fra pausen med høj tænding.
Efter knap en time fik Mark Brink slidt sig igennem på midten, han fandt Oti Essigba helt fri på kanten af det lille felt. Hans afslutning blev reddet af keeperen og Yakovenko var hurtigt over riposten. Han ramte dog bolden skævt og den kunne sparkes væk inde på stregen.
EfB fastholdte presset og fik mange spillere ind i feltet. Det gav plads på kanten til Dreyer, som fik en god chance, efter samspil med Anyembe. Men fra en spids vinkel kunne han ikke snyde målmand Schram, der fik blokeret skuddet.
Dreyer var i hopla og modtog kort efter en lang aflevering. Han tog bolden til sig og fintede sig ind i feltet, hvor han blev nedlagt. Dommeren var ikke i tvivl og pege på pletten; Straffespark til EfB.
Dreyer sparkede selv og scorede stensikkert med en følt afslutning i målmandens højre side. Udligning til 2-2, med en halv time igen.
EfB havde derefter momentum og kort efter kom Oti Essigba til en god afslutning. Det hårde spark blev dog flot reddet af Schram, der slog den til hjørnespark.
Efter lidt over en times spil gav John Lammers debut til Emil Ankersen, der kom på banen for Daniel Anyembe og overtog hans højre back.
Kampen gik ind i en mellemperiode med mange spilstop og flere indskiftninger. Der var dog enkelte afslutninger: anfører Austin sendte et langskud et stykke forbi. I den anden ende havde Mathias Gehrt en god afslutning som Højbjerg fik slået til hjørne og Stefan Hansen sendte et hovedstød en halv meters penge over mål.
Hjemmeholdet fastholdt spildominans, men havde svært ved at lukke op for et kompakt Roskildeforsvar, der så ud til at være tilfreds med det ene point. Esbjerg derimod jagtede sejren og satte Petre ind i stedet for Schetino i en offensiv satsning.
Det gav plads i den anden ende, hvor Robert Larsen fik en kæmpechance, da gæsterne i en omstilling fik mange mand ind i feltet og Robert Larsen kom først på det flade indlæg. Hans afslutning fik Jeppe Højbjerg snuppet med en flot refleksredning med venstre arm.
Fem minutter før tid kom Mikkel Thygsen og Rodolph Austin i klammeri, hvor dommeren uddelte dem begge en advarsel. Da Austin havde fået et tidligere, måtte han forlade banen med en udvisning. Esbjergs anfører var stærkt utilfreds med udvisningen og det tog lidt tid før spillet blev genoptaget.
Roskilde gik længere frem i jagten på sejren og i overtiden fik de en kæmpe chance, da linjedommeren overså en klar offside. To Roskilde-spillere kunne derfor komme frit igennem med Lungi og Agus halsende efter. Gehrt kom til afslutning og fik hamret bolden på overliggeren, der stadig rystede da dommeren fløjtede kampen af.
Dermed sluttede kampen 2-2 og begge hold måtte nøjes med et enkelt point.