To forvandlede hold i søndagens fodboldbrag

15. mar. 2014

Meget kan forandre sig i fodbold på lidt over syv måneder. 4. august vandt Esbjerg fB med 2-0 over Brøndby IF i en kamp, der cementerede hovedstadsklubbernes dårlige start i Superligaen i denne sæson. Søndag aften mødes de to klubber på Blue Water Arena, begge placeret i subtoppen, og forudsætningerne er helt anderledes end i sæsonens første indbyrdes opgør.

- Brøndby er både spille- og materialemæssigt et helt andet hold end det, vi mødte i august. Der er skiftet ud på seks-syv positioner, og Thomas Frank har fået sammensat et rigtig godt fodboldhold, der er dygtigt med bolden. Hos os er den store forskel i forhold til efteråret, at vi er blevet friske i hoveder og ben, og at vi har fået tiltrængte forstærkninger på flere pladser. Vi har lært meget af kampene i Europa League i efteråret, og nu har vi overskud til at samle den selvtillid op, som det gav at vinde over gode hold, siger EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen.

Han minder om, at det er landets to mest formstærke mandskaber, der mødes, og at kampen er tilføjet et perspektiv, som de færreste troende muligt for mindre end en måned siden.

- Vores primære fokus er fortsat på nedrykningsstregen, indtil vi får 9-10 point flere. Men det giver da en ekstra dimension, at vi med en sejr over Brøndby kan nærme os fjerdepladsen i ligaen. Jeg vil gerne have et vist antal point, før vi indleder et aprilprogram med mange svære udekampe, siger Niels Frederiksen.

EfB møder i april Brøndby, FC Nordsjælland, FC København og FC Midtjylland på udebane. Niels Frederiksen er tilfreds med at møde Brøndby på hjemmebane, inden EfB atter konfronteres med sydtribunen på Brøndby Stadion, selv om de blå-gule har erobret lige så mange point ude som hjemme i denne sæson.

- Jeg ved godt, de siger, at de er stærkere ude, men jeg vil hellere spille mod dem her end derovre, siger Niels Frederiksen.

Peter Ankersen vender tilbage efter karantæne, og Casper Nielsen er også ny i 19-mandstruppen, hvorfra Jerry Lucena glider ud.

EfB - Brøndby IF søndag den 16. marts kl. 19.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider