Tre debutanter og et stort comeback i EfB-truppen

27. feb. 2016

En forynget EfB-trup med tre debutanter, en superligadebut og et comeback af en af klubbens tidligere profiler er forberedt på at tage kampen op med FC Københavns mesterskabsfavoritter, når de to klubber søndag eftermiddag mødes i forårets første kamp i Telia Parken.

Begge mandskaber melder om gode forberedelser, og EfB’s cheftræner, Jonas Dal, vurderer, at hans mandskab er optimalt forberedt til at optræde på en af de sværeste udebaner i Alka Superliga.

- Vi har nået meget, både på det teammæssige og med hensyn til taktisk at spille på den måde, vi gerne vil som hold og i forhold til hinanden. Det er glædeligt, at vi har formået at stå sammen som en enhed og været gode til at holde nullet i træningskampene, siger Jonas Dal.

EfB’s udgangspunkt er en placering som næstsidst i Alka Superliga med pæn afstand til de omkringliggende hold. Truppen er tilført en række spillere, der skal bidrage til at undgå nedrykning og stabilisere positionen. Jeppe Højbjerg i målet er vendt hjem og står over for sin superligadebut, og Jesper Jørgensen gør comeback og spiller sin EfB-kamp nummer 202 efter fem år i belgisk fodbold. Nikolaj Hagelskjær, Jesper Lauridsen og Ronnie Schwartz står over for debut.

- Vi har haft et godt transfervindue og har i Jesper Jørgensen og for den sags skyld også Jesper Lauridsen fået tilført stabilitet. Det var dygtigt og rettidigt, at vi i på baggrund af Ryan Johnson Laursens skade hentede Nikolaj Hagelskjær til højre back-pladsen, og han kommer til at starte inde i Parken. Og så har vi fået Ronnie Schwartz ind som et supplement til Mick van Buren helt fremme, siger Jonas Dal.

Han betragter udekampen mod FC København som en krævende og god opgave, så holdet kommer op i tempo, og EfB får et indtryk af, hvor holdet står styrkemæssigt mod toppen af dansk klubfodbold.

- Vi skal fra Parken med en sejr og vise, at vore dygtige individualister kan sættes sammen til noget relationelt – og et kollektiv, siger EfB-cheftræneren. 

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod FC København søndag den 28. februar kl. 16.00 i Telia Parken.

Af Frede Madsen

nyheder_divider