Tre mulige EfB-debutanter i aftenbraget i Brøndby

16. Jul. 2016

Den sene søndagskamp i premiererunden i Alka Superliga imødeses af flere grunde med særlig spænding. Både Brøndby IF og Esbjerg fB har nye cheftrænere i henholdsvis tyske Alexander Zorniger og engelske Colin Todd, og især hjemmeholdet har sagt farvel til en række profiler inden den nye sæson, blandt andre Daniel Agger, Riza Durmisi og Johan Elmander.

Colin Todd har kun haft en uge i spidsen for EfB og baserer sine erfaringer med at spille mod Brøndby på sæsonerne som cheftræner i Randers FC.

- Brøndby er et hold, der altid vil fremad på banen, og vi har respekt for dem og ved, at der venter os en vanskelig kamp. Men vi tager derover med troen på, at vi kan slå dem. Brøndby er en stor klub, der bør kunne præge toppen af ligaen sammen med FC København, men vi skal ikke have frygt og skal spille med vore egne styrker. Det er vigtigt, at vi har styr på strukturen på holdet i en sådan kamp, siger Colin Todd.

Assistenttræner Lars Lungi Sørensen har analyseret Brøndbys to kampe mod Valur Reykjavik i første kvalifikationsrunde til Europa League, men havde ikke lejlighed til at følge Brøndbys 1-0-sejr over skotske Hibernian i den første kamp i anden runde torsdag aften. I den kamp scorede polakken Kamil Wilczek efter blot 15 sekunder, og den 197 cm høje tysker, Benedict Röcker, spillede i midterforsvaret.

Colin Todd har tre mulige debutanter i sæsonens første bruttotrup. Norske Andreas Nordvik kom til EfB fra Sarpsborg 08 ved årsskiftet, men fik sin første halvsæson i Esbjerg ødelagt af en lyskeskade og har endnu ikke spillet officielle kampe. Også de to nye offensivspillere, Brent McGrath og Mads Hvilsom, kan debutere.

Den korte sommerpause har haft betydelig positiv effekt på skadesituationen. Victor Pálsson vendte tilbage i slutningen af foråret efter den muskelskade, der holdt ham ude det meste af sæsonen, og ligeledes Ryan Johnson Laursen og Robin Söder er klar efter langvarige skader. Det samme gælder de to centrale midtbanespillere, Jesper Jørgensen og Magnus Lekven, som har været ude i dele af forberedelserne.

På kampdagen udpeger Colin Todd de spillere, der starter på udskiftningsbænken, og hvilke der sidder over. Målmændene Martin Dúbravka og Lasse Askou Mikkelsen samt skadede Jeppe Andersen er ikke i spil.

EfB - Brøndby IF søndag den 17. juli kl. 18.00 på Brøndby Stadion.

Af Frede Madsen

nyheder_divider