Tsimikas strålede i det første intense playoff-opgør

15. maj. 2017

Den græske U21-landsholdsspiller, Konstantinos Tsimikas, viste i EfB’s første playoff-kamp mod AGF nogle af de kvaliteter, der tidligt vakte storklubben Olympiakos FC’s interesse. 

Han vandt de fleste af sine defensive løbedueller med Kasper Junker, og offensivt sled han græsset af venstrekanten med sine mange fremstød. Han viste også sydlandsk temperament, da han i kampens slutning havde en batalje med AGF’s Daniel A. Pedersen, som resulterede i et gult kort til begge.

- Det var fair nok. Jeg lavede en fejl, siger Tsimikas dagen derpå.

Den 21-årige græker kan godt lide at spille intense kampe som den mod AGF, men har skullet vænne sig til, at fysikken fylder mere i danske fodboldkampe, end han har været vant til. Hans foretrukne spil er at have bolden og få mest muligt ud af kontakten hver gang.

EfB havde bolden mest i første halvleg og havde flere muligheder for at forbedre udgangspositionen inden returopgøret i Aarhus onsdag aften. Men efter pausen bestemte modstanderne mest, og kampen endte 0-0.

- Vi spillede udmærket, men misbrugte nogle chancer, og dermed mistede vi også point. I går havde vi muligheden for at vinde på eget græs, og det bliver sværere onsdag. Men vi er professionelle og ved, hvad vi skal gøre, siger Konstantinos Tsimikas.

Han scorede et mål og lavede et fint oplæg i sin debut for EfB mod SønderjyskE i februar. Nu er han på vej mod en ny formtop på det helt rigtige tidspunkt.

Finn Christensen fra kampsponsoren, Stennevad, overrakte et gavekort til Butcher til Kampens Spiller, Konstantinos Tsimikas. 

Af Frede Madsen

nyheder_divider