U17 fortsatte den gode form med sejr over Brøndby

18. maj. 2017

Esbjerg fB's U17 mandskab fortsatte torsdag aften den gode form, da topholdet fra Brøndby IF måtte tage den lange tur hjem med et 2-0 nederlag i bagagen.

Efter en flot 6-1 sejr over Lyngby i forrige spillerunde tog EfB's U17 hold imod Brøndby IF's ditto. Før kampen lå gæsterne på rækkens andenplads, mens EfB lå på sjettepladsen.

På opvisningsbanen i Guldager kunne tilskuerne se en tæt første halvleg, hvor begge hold skiftedes til at styre kampen. Trods flere chancer var der dog ingen af holdene, som formåede at komme på måltavlen.

Om første halvleg udtalte U17-træner Jerry Lucena:
- Vi fik snakket om tingene i pausen, det var mest positivt men der var også et par enkelte ting, vi skulle have strammet op på. Det må man sige, at drengene fik gjort.

Efter pausen fik hjemmeholdet taget kontrollen og de bragte sig også foran. 1-0 målet kom efter en erobring på egen banehalvdel, bolden blev spillet til Mirza Husic, der stak Emil Larsen i dybden. Larsen rundede flot gæsternes keeper inden han kunne sætte scoringen ind i det tomme net.

EfB fik også bragt sig yderligere foran, da højrebacken Emil Ankersen tog et godt løb med bolden ned af højre kant. Ingen gik til ham, så han drev bolden videre ind i feltet, hvor han slutteligt blev nedlagt. Dommeren var ikke i tvivl og pegede på pletten. Det efterfølgende straffespark kunne Patrick Egelund sikkert sætte i kassen til slutresultatet 2-0. 

- Vi spiller en rigtig god kamp. Jeg er meget glad og tilfreds med drengenes indsats. Vi er inde i en god periode og det er dejligt, at fastholde den med endnu en stærk præstation i dagens kamp. Det var en meget lige første halvleg. Den var vi tilfredse med, men der var et par enkelte ting der skulle rettes. Det fik vi gjort og i anden halvleg var vi bedre end Brøndby og får en fortjent sejr, udtalte EfB's træner Jerry Lucena efter sejren.

Han har de seneste par uger set sit U17 mandskab vise høj klasse, og det store potentiale blandt spillerne hæftede han sig da også ved;

- Det sidste stykke tid har der været gode attituder med flot fodbold, så stor ros til hele holdet. Skal jeg pege på enkelte spillere, så havde vi to førsteårsspillere med som gjorde det rigtig flot. Mirza Husic lå i en 6’er rolle, hvor han spillede meget solidt og fik støbt nogle gode bolde. Mads Larsen, spillede også en fantastisk kamp, og han scorede jo også et flot mål. Men generelt gjorde hele holdet det endnu engang rigtig stærkt.

Af Anders Kilgast Jensen

nyheder_divider