U17 SLUT: Brøndby IF – EfB 1-4

U17-talenterne overvandt chokstart og slog Brøndby IF hele 4-1 lørdag eftermiddag. Borchers, Troelsen, Zaar og Hassing scorede alle for udeholdet.

U17-drengene havde ligesom U19 taget turen til Sjælland og Brøndby Stadion forud for opgøret mod Brøndby IF denne lørdag eftermiddag. Jerry Lucena håbede inden kampen, at spillerne havde rystet Vejle-opgøret af sig og dermed kunne finde tilbage til det gode spil, som den unge trup havde vist flittigt i de forrige kampe.
Matchen startede dog på værst tænkelige måde for de vestjyske drenge, da Brøndby allerede efter fem minutters spil blev tilkendt et straffespark. Den omsatte Brøndbys Muamer Brajanac sikkert og bragte de blågule i front 1-0.
EfB lod sig dog ikke slå ud og viste hurtigt format herefter. Gejsten var høj og udeholdet fik stille og roligt arbejdet sig tilbage i opgøret på de velkendte vestjyske dyder, hvor niveauet var der hele vejen rundt. Esbjergenserne fik overtaget mod halvlegens slutning og det gav inden for få minutter pote.
EfB-midtbanespilleren, Andreas Troelsen tog nemlig hovedrollen kort før pausefløjt. Først assisterede han for Mads Borchers, der udlignede til 1-1 efter en flot scoring. Minuttet efter drev Patrick Tjørnelund bolden frem på kanten inden han sendte et indlæg i boksen. Her havde Troelsen fundet et frit rum i Brøndbys defensiv, og sendte bolden i nettet uden de store problemer.
Dermed kunne EfB gå til pause foran 2-1, og gav dem selv et fint udgangspunkt for at tage alle tre point med tilbage til Esbjerg.
I anden halvleg var de vestjyske U17-drenge positioneret godt på banen og lod dermed ikke dagens værter komme til de åbne chancer. Frederik Hummelgaard leverede en topklasse præstation og havde stor indflydelse på EfB-defensiven, der gav resten af holdet en rolighed til at udfolde sig i omstillingsspillet.
Brøndby virkede frustrerede og prøvede utallige gange at bryde den vestjyske defensiv med lange bolde, men uden held. Udeholdet fik ofte erobret læderet og i stedet sat adskillige omstillinger i gang, hvor de hurtige kantspillere blev flittigt iscenesat.
Ti minutter før tid lukkede og slukkede EfB opgøret, og det var netop en omstilling der gjorde udslaget til vestjydernes tredje mål. Den talentfulde offensiv-spiller Mads Zaar, var sidste mand på bolden, der alene mod målmanden sikkert eksekverede chancen til en scoring.
Minuttet inden kampens sidste fløjt blev det også 4-1 til EfB. Den indskiftede Christian Hassing tog et løb bag Brøndbys forsvarskæde, og viste koldblodighed ved at udplacere keeperen. Endnu en omstilling og et flot angreb, der grundlagde kampens femte og sidste scoring.
EfB vinder flot 4-1 på Brøndby Stadion og Jerry Lucena var da også stolt af hans spillere efter kampen.
– Det var en rigtig god præstation af de her spillere, hvor der bare bliver vist niveau hele vejen rundt. De lader sig ikke slå ud af det hurtige Brøndby-mål og det har jeg stor respekt for. Nu skal vi gøre det færdigt på lørdag, så vi kan slutte sæsonen af på bedste vis, siger Jerry Lucena, der især noterede sig stærke præstationer fra Frederik Hummelgaard og Alexander Kostow.
EfB U17 spiller sæsonens sidste kamp om præcis én uge, når Randers Freja gæster Esbjerg Idrætspark. Opgøret fløjtes i gang lørdag klokken 11.00.

Brøndby IF – EfB 1-4 (1-2)
5’ 1-0 Muamer Brajanac (Straffe)
37’ 1-1 Mads Borchers
38’ 1-2 Andreas Troelsen
72’ 1-3 Mads Zaar
80’ 1-4 Christian Hassing
22. Denis Catovic
57’ Carl Christian Tippins (Andreas Troelsen)
65’ Christian Hassing (Marcus Hansen)
65’ René Holst (Andreas Lausen)