U17: Vigtig udebanesejr i Køge

18. mar. 2017

Lørdag eftermiddag hev EfB årets første sejr hjem til vestkysten, da holdet på udebane slog HB Køge 3-1. Oliver Olsen blev dobbelt målscorer på to hovedstød, mens David Easter, der var i oplæggerens rolle af to omgange, også selv kom på tavlen og afgjorde kampen syv minutter før tid. 

Gæsterne startede kampen godt og fik lagt et godt tryk på HB Køge, der stod kompakt i den defensive organisation. Esbjergenserne pressede på og vadede i chancer, men der skulle gå tyve minutter, før bolden røg i kassen og holdet kunne juble. 

Det store pres fra EfB førte nemlig til et frispark i højre side. Det tog David Easter sig af, og han fandt Oliver Olsen i feltet, der steg til vejrs og stangede bolden i nettet. Målet var første halvlegs eneste, og vestjyderne kunne dermed gå i omklædningsrummet med en pauseføring på 1-0.

Føringen kunne sagtens have være blevet større, men den tidligere EfB-keeper, Jens Bergendorf, stod en fremragende kamp mellem stængerne og holdt sjællænderne inde i opgøret.

Han kunne dog ikke forhindre Oliver Olsen i at sende læderet ind i netmaskerne i anden halvleg. Målet kom igen efter en dødbold, hvor David Easter sparkede hjørnespark fra venstre side. Hjørnesparket blev sendt direkte ind i panden på Oliver Olsen, der igen viste prøver på sit stærke hovedspil.

Kort efter målet kom reduceringen dog, da Alexander Kostow var nødsaget til at give en returbold på en afslutning. Her kom en Køge-spiller først på den og sendte bolden i mål. I minutterne efter målet var EfB på hælene, men stille og roligt fik holdet spillet sig tilbage i kampen.

Kampen blev afgjort syv minutter før tid, da David Easter igen omsatte en dødbold til et mål. Denne gang kom ingen medspillere og satte panden på. Det var der heller ingen modspillere, der gjorde. I stedet røg bolden forbi venner og fjender og endte i mål til kampens slutresultat 3-1.

- Det var en rigtig god kamp af drengene i dag. Endelig viste vi, hvad vi er gjort af. Man kunne godt mærke, at vi havde alle spillere med i dagens kamp. Oliver Olsen scorede to mål og viste, at han har stor betydning for det her U17-hold. Han var dog ikke den eneste spiller, der spillede en god kamp. Også Jeppe Paulsen, der i dag startede som topangriber, spillede en rigtig god kamp, siger Jerry Lucena efter kalenderårets første sejr.

Af Martin Jørgensen

nyheder_divider