U19 slog topholdet FCM

Mads Kikkenborg stod en brandkamp lørdag eftermiddag for EfB, da Lars Vinds mandskab vandt 1-0 på udebane mod topholdet FC Midtjylland.

FC Midtjylland er det klare tophold i U19 Ligaen, hvilket også kom til udtryk i store dele af kampen lørdag eftermiddag på Ikast Stadion.
Kampen startede dog ud meget lige, hvorefter EfB var mest i kontrol i den indledende fase. Herefter rørte FCM på sig og havde flere muligheder, men EfB-keeperen Mads Kikkenborg reddede esbjergenserne over flere gange i første halvleg.
FCM var mest farlige på omstillingerne samt dødbolde, men ingen af holdene kunne få bolden i nettet i kampens første halvdel, og derfor gik de to hold til pause ved 0-0.
Kampbilledet fortsatte i anden halvleg, hvor Mads Kikkenborg stadig leverede flot mellem stængerne og holdte EfB i kampen. Det var et hårdt spillet opgør, som det altid er tilfældet når de to hold mødtes, med god fight og intense dueller.
Desværre for Jeppe Schultz og EfB, blev den talentfulde defensiv-spiller udvist da han modtog sit andet gule kort i kampen ti minutter før tid. Med én mand i undertal så det for alvor svært ud, men på mirakuløs vis fik EfB tilkæmpet sig et straffespark kort efter.
Oliver Nielsen drev bolden frem i en flot tur fra egen banehalvdel, der tvang FCM til at begå et klart straffespark. Den tog Simon Bækgård sig af, der sparkede bolden sikkert i kassen til 1-0 for EfB.
Mere blev det ikke til, hvilket betød tre gode point på kontoen til EfB.
– Spillerne skal have stor ros for den her arbejdsindsats der blev leveret. De arbejdede som et team og gjorde alt for at hjælpe hinanden, hvilket er vigtigt på en dag, hvor vi måske ikke var det bedste hold. I stedet viste vi den bedste moral, og så var Mads Kikkenborg bare afgørende for os, der virkelig viste hans klasse, siger U19 cheftræner, Lars Vind.

Resultat: FCM – EfB 0-1 (0-0)
Målscorere:
84’ 0-1 Simon Bækgård (Straffe)
Udvisning:
83’ Jeppe Schultz (2. gule kort)
Rasmus Rejnhold
46’ Mathias Holm (Rasmus Rejnhold)
46’ Patrick Egelund (Mikkel Nielsen)
72’ Mikkel Søndergaard (Thor Kristiansen)