Uafgjort i årets sidste hjemmekamp

04. Dec. 2016

I denne sæson har Esbjerg fB kun forladt eget græs to gange uden at få point. Senest fik holdet uafgjort mod FC Nordsjælland på Blue Water Arena, og i dagens kamp blev det heller ikke til nederlag, da opgøret endte 1-1 mod Brøndby IF. Robin Söder bragte EfB foran, mens indskiftede Teemu Pukki udlignede.

Begge hold kom ud til kampen med høj intensitet, hvor de forsøgte at stresse modstanderen med aggressivt presspil. Især gæsterne lykkedes med at få skubbet spillet frem på esbjergensernes banehalvdel. Her fik de tilkæmpet sig tre hjørnespark inden for de første 10 minutter, men hjemmeholdets defensiv fik afværget alle situationerne.

Efter et kvarters spil nåede Awer Mabil frem til en dyb stikning, efter Robin Söder prikkede bolden videre. Awer Mabil satte bolden ind bag Frederik Rønnow i målet med en fin afslutning, men målet blev underkendt, da Robin Söder kort forinden havde begået frispark mod Brøndbys forsvarspiller Hjörtur Hermansson.

Minutter senere fik udeholdet en frisparksmulighed i venstre side. Hany Mukhtar tog frisparket kort og afleverede til Johan Larsson. Den svenske back tordnede kuglen mod overliggeren, men efterfølgende røg bolden også videre ud til målspark.

Midtvejs i første halvleg var EfB tæt på at komme foran, da Mathias Kristensen og Awer Mabil kombinerede i højre side. Førstnævnte sendte bolden ind foran mål, hvor Victor Pálsson fik afsluttet mod mål, men skuddet blev blokeret ud til hjørnespark. Det efterfølgende hjørnespark var lige ved at blive farligt, men Frederik Rønnow fik bokset bolden ud af farezonen.

Første halvleg var uden mål, men der skulle kun gå fem minutter af anden halvleg, før hjemmeholdet fik nettet til at blafre. Robin Söder modtog bolden i feltet efter et fint indlæg fra Awer Mabil i venstre side. Angriberen tog bolden til sig og hamrede bolden i højre side af kassen uden chance for Frederik Rønnow.

Ti minutter efter hjemmeholdets føringsmål, reducerede Brøndby til 1-1, da Teemu Pukki fik bolden i dybden, hvorefter finnen tog et træk forbi en fremadstormende Jonas Jensen. Fra en spids vinkel satte angriberen bolden ind over stregen. 

Der skulle ikke gå længe, før der igen var et angreb mod gæsternes mål, da Mathias Kristensen fik sendt et velplaceret indlæg ind mod Robin Söder, der afsluttede første gang, men Frederik Rønnow var vågen på stregen og fik reddet.

Hjemmeholdet forsatte med at presse de blå-gule. Mathias Kristensen kom til en afslutning i feltet, der dog blev blokeret. Returbolden endte hos Jesper Jørgensen, der hamrede til læderet, men langskuddet røg lige forbi mål. Kort efter havde Andrew Hjulsager en gylden friskparksmulighed lige foran feltet, men midtbanespilleren skød over mål.

Midtvejs i anden halvleg var en omstilling ved at overrumple Brøndbys forsvar, da lynhurtige Awer Mabil blev sendt afsted i dybden. Han satte tempo mod gæsternes mål, tog et træk forbi Benedikt Röcker og afsluttede fra en spids vinkel, men bolden blev reddet og puffet ud til hjørnespark.

Hen mod kampens slutning var EfB igen farlige på en omstilling, da Awer Mabil tog bolden til sig i højre side af banen. Herefter prøvede han at finde Brent McGrath, der kom i et løb i modsatte side, men afleveringen blev for lang. Gæsterne pressede ligeledes på for at sikre sig de tre point, men på trods af flere muligheder på hjørnespark, lykkedes det ikke at få bolden ind, og derfor sluttede kampen 1-1.

- I dag havde vi en klar plan for vores struktur, når vi ikke havde bolden. Og når vi havde bolden, så vidste vi, at vi kunne presse deres centrale forsvar med en masse fart. Med lidt mere kvalitet på bolden kunne vi muligvis have presset dem endnu mere. Men det var en rigtig flot præstation af os i dag, siger Colin Todd. 

Af Martin Jørgensen

nyheder_divider