Uafgjort i Haderslev

28. aug. 2016

I søndagens første derbykamp skulle EfB på en udebanetur til Haderslev, hvor SønderjyskE på Sydbank Park lagde græs til ’’Slaget om Sønderjylland’’. Bjørn Paulsen bragte vestjyderne foran efter et mål på hovedstød. Kort efter svarede hjemmeholdet igen, da Michael Uhre scorede på et skud uden for felttet. 

Kampens begyndelse var præget af mange dueller mellem spillerne på de to hold, men der var dog et mindre overtag i boldbesiddelsen til esbjergenserne. Det var da også EfB, der kom til den første chance, da Kevin Mensah trak forbi sin direkte modstander på midten af sønderjyderens banehalvdel. Her tog han bolden med sig videre og skød fladt mod mål, men Marvin Skender reddede sikkert.

Midtvejs i første halvleg var et giftigt indlæg fra venstre fra Casper Nielsen lige ved at nå frem til Mads Hvilsom inde foran mål, men Marvin Skender kom igen i vejen og fik bokset kuglen væk.
En stikning til Kevin Mensah var kort efter ved at føre til en god mulighed. Det efterfølgende flade indlæg blev sparket ind mellem venner og fjender, men hjemmeholdet fik clearet bolden væk.

De dybe stikninger var nøglen til farlige muligheder - også hen mod halvlegens slutning. Bjørn Paulsen modtog bolden på midten af modstanderens banehalvdel og fik sendt en præcis stikning afsted til Casper Nielsen, der tog et farligt løb i dybden. Han fik sendt en bold ind i boksen mod Mads Hvilsom, der lige akkurat ikke kunne nå frem til et ellers udmærket indlæg.

Kort inde i anden halvleg fik sønderjyderne en stor chance, da et fladt indlæg blev spillet ind til Johan Absalonsen, der sendte en afslutning afsted, men Jeppe Højbjerg fik puffet skuddet over målet til et Sønderjyske-hjørnespark, der ikke endte med at blive farligt.

Få minutter senere kom EfB frem til en stor mulighed, da Victor Pálsson sendte en aflevering ud til Bjørn Paulsen i højre side, der fandt Mads Hvilsom inde feltet. Angriberen kom først på bolden og afsluttede resolut, men bolden blev rettet af og gik ud til et hjørnespark, der efterfølgende ikke førte til noget.
 
Ti minutter inde i anden halvleg kom hjemmeholdet til en stor dobbeltchance. Simon Kroon brændte i første omgang, mens Michael Uhre fik en endnu større chance på returen, men Jeppe Højbjerg reddede på fornemste vis.

Føringen til EfB kom efter flot kombinationsspil i venstre side, hvor Nicolaj Hagelskjær fandt Casper Nielsen, der var placeret helt fri i venstre side af feltet. Han tog et træk mod baglinjen og lavede herefter en skudfinte, som snød hans modspiller. Det efterfølgende indlæg røg ind mod fjerneste stolpe. Her steg Bjørn Paulsen til vejrs og headede flot bolden ind i målet.

Det skulle dog ikke vare længe, før det igen var lige på måltavlen. Michael Uhre modtog bolden foran esbjergensernes felt, efter Simon Kroon fik rettet bolden videre. På sin første berøring sendte han bolden ind i netmaskerne og svarede dermed hurtigt igen.

Senere var Kevin Mensah tæt på at bringe EfB foran. Med skarpe driblinger var han på spil i  sønderjydernes felt. Han kom frem til en afslutning, hvor han kanonerede læderet på stolpen, inden dommeren satte en midlertidig stopper for kampen, da han vurderede, at tordenvejret omkring stadion var for voldsomt og risikofyldt.

Da kampen blev fløjtet i gang igen efter 10 minutters pause gik begge hold på banen efter de tre point, men ingen af mandskaberne formåede at spille sig til afgørende chancer, der kunne sikre dem sejren, og derfor sluttede kampen 1-1.

Af Martin Jørgensen

nyheder_divider