Underholdende opgør uden mål

20. sep. 2016

EfB og Silkeborg IF fik i dagens kamp ét point hver. Men det var langt fra en kedelig aften på Blue Water Arena. Underholdning var der nok af, og begge hold havde deres muligheder for at få nettet til at blafre. På trods af det, så sluttede kampen, som den startede, nemlig 0-0. 

Udeholdet kom til Esbjerg med stor selvtillid efter en sejr i weekenden mod AGF. Det var da også silkeborgenserne, der sad på store dele af spillet i første halvleg. Chancemæssigt kom de allerede fra kampens begyndelse frem til tre kvalificerede langskud, men alle var ufarlige.

Hjemmeholdet kom dog også til chancer, da Mads Hvilsom modtog en lang bold på Silkeborgs banehalvdel. Her udnyttede han sin fart og trak forbi udeholdets forsvar, men den sidste skarphed manglede. Det samme var tilfældet for Silkeborg IF, da en fri Davit Skhirtladze var ved at komme frem til en stor mulighed, men Jeppe Højbjerg kom flot ud og afværgede.

Midtvejs i første halvleg fik EfB, trods gæsternes spilovertag, to muligheder for at komme foran. Casper Nielsen fandt frontangriberen Kevin Mensah med en præcis stikning i dybden. Den lynhurtige angriber satte kurs mod mål, men hans afslutning røg forbi fjerneste stolpe.

Minutter efter den store chance til Kevin Mensah, var Mads Hvilsom tæt på at bringe hjemmeholdet foran efter et fladt indlæg fra Leon Jessen. Angriberen formåede dog ikke at afslutte inden for målrammen, da bolden blev sendt over mål.

Den chancerige første halvleg forsatte. Ryan Johnson viste prøver på sin store fart, da han blev sendt afsted langs højre side. Her løb han fra sin direkte modtander og fandt en fri Kevin Mensah. Han prøvede at få bolden under kontrol med en brysttæmning, men Silkeborgs forsvar kom i vejen.

Kort før pausefløjt var gæsterne tæt på at bringe sig foran efter et hjørnespark. Ved bagerste stolpe stod Mikkel Vendelbo fri, men en vaks Marco Lund fik reddet bolden på stregen. Jeppe Højbjerg viste kort efter, at han også har reflekserne i orden. Han fik reddet en farlig afslutning og sørgede for, at stillingen forblev 0-0, hvilket var resultatet, som holdene også gik til pause med. 

Det var hjemmeholdet, der kom bedst fra start i anden halvleg. Den første store chance tilfaldt da også esbjergenserne, da Mads Hvilsom tæmmede bolden i feltet, efter Kevin Mensah forlængede den videre. Hans afslutning røg dog lige forbi den ene opstander.

Efter et kvarter af anden halvleg kombinerede Casper Nielsen og Leon Jessen flot i venstre side. Med førstegangsafleveringer og gode løb endte førstnævnte med bolden. Han kanonerede bolden over mål fra en spids vinkel.

Presset fra EfB var langt fra forbi. Senere fik Kevin Mensah en flot aflevering i dybden. Han tog et skarpt træk forbi en fremadstormende Thomas Nørgaard. Angriberen kiggede op og fandt Bjørn Paulsen ved bagerste stolpe, der dog måtte se sit skud blive reddet af Thomas Nørgaard. 

Kampen stilnede af hen mod slutningen, og ingen af holdene kom frem til muligheder, der kunne afgøre kampen. Dermed blev det pointdeling mellem EfB og Silkeborg IF.

- Jeg er glad for, at vi fik vendt det efter pausen. Vi viste god karakter og gejst, men vi fik ikke det mål, som vi fortjente at få i anden halvleg, sagde Colin Todd efter kampen. 

Af Martin Jørgensen

nyheder_divider