Ung forsvarer vil på EfB's hold inden for to år

02. Jun. 2015

EfB har indgået en ny toårig aftale med U19-landsholdsspilleren Marco Lund, der i den nye kontraktperiode frem til 30. juni 2017 agter at spille sig til en plads i det centrale forsvar på superligaholdet.

- I den nye sæson vil jeg byde mig til og etablere mig i superligatruppen. Jeg skal have en tro på, at jeg kan komme ind omkring holdet, og den har jeg, siger Marco Lund, der fylder 19 år senere i denne måned.

Marco Lund spillede sine første fodboldår i samarbejdsklubben Ansager IF, hvorefter han skiftede til Grindsted GIF og senere FC Midtjylland, hvis akademi han boede på i to år. Som U17-spiller kom han til EfB, hvor han har gennemgået en betydelig udvikling både som fodboldspiller og person. Han er anfører for EfB’s hold i U19 Ligaen, som i fjor blev dansk mester og onsdag spiller om bronzemedaljer som afslutning på denne sæson.

- Nu skal jeg først op og tilegne mig erfaring i mit første seniorår, jeg vil tage et skridt ad gangen og sætte mig små, opnåelige mål, så jeg kan nærme mig holdet. Jeg kan forsvare og har en fysik, der kan måle sig med spillerne i førsteholdstruppen. Desuden har jeg gode fødder, så jeg kan deltage i opspillet, hvad vi sætter stor pris på i EfB. Det sidste har jeg arbejdet meget med, siger Marco Lund.

Han spillede EM-kvalifikation mod England, Frankrig og Aserbajdsjan i marts og har spillet seks U19-landskampe, inden han efter sommerferien rykker op som kandidat til U20-landsholdet. Ud over de fodboldmæssige og fysiske kvaliteter er han udstyret med en mentalitet og en vilje, som kan blive værdifulde egenskaber på den videre vej.

- Marco nævner selv nogle af de egenskaber, som har fået os til at indgå en toårig fuldtidsaftale med ham. Han har gennemgået en rigtig god udvikling, ikke kun i sit forsvarsspil og med sin fysik, men har fået lagt på sit spil og sin boldomgang, uden at det er gået ud over hans styrker i dueller og hovedspil. Dertil er han en moden fyr med robustheden til at begå sig i en superligatrup, siger ungdomselitechef Niels Erik Søndergård.

Den 1,84 m høje forsvarer færdiggør i denne måned sin STX-uddannelse på Rybners Gymnasium, hvorefter han er klar til at forfølge sine mål som fodboldspiller på fuld tid.

Af Frede Madsen

nyheder_divider