van Buren scoring gav point i Brøndby

04. okt. 2015

En stæk anden halvleg og en sen scoring af indskiftede Mick van Buren skaffede EfB det ene point i opgøret på Brøndby Stadion.

Mens esbjergenserne sluttede stærkt af, så var det værterne fra Brøndby, der kom bedst ud af starthullerne. Ronnie Schwartz fik testet Martin Dubravka tidligt i kampen, men den slovakiske keeper var på plads.  Nogle gange har man også lov til at være heldig. En fri Teemu Pukki skulle til at afslutte i esbjergensernes venstre side, men Michael Jakobsen nåede ned og fik blokeret afslutningsforsøget, selvom blokeringen skyldtes, at han gled.

Mohammed Fellah havde gennem kampen en lang række forsøg, især fra distancen, men målene udeblev hos den driblestærke midtbanespiller. Hjemmeholdets hurtige afleveringer fik i første halvleg sat esbjergenserne under pres. Den hurtige boldomgang gav også værterne en række gode chancer. Efter en halv times spil var det dog Casper Nielsen, der var tæt på at score kampens første mål, da han bragede et langskud afsted, der ramte træværket.

Før pausen nåede både Rodolph Austin, Andrew Hjulsager og Ronnie Schwartz at forsøge sig, men Dubravka klarede skærene, når afslutningerne var indenfor rammen.

Anden halvleg fik en trist start for esbjergenserne, da Casper Nielsen efter blot fire minutter måtte udgå efter et vrid i knæet. Esbjergenserne kom bedre med i spillet efter pausen, hvor der blev lukket bedre ned for hjemmeholdets omstillingsmuligheder.

Mens hjemmeholdets Hjulsager savnede saft og kraft i sine afslutningsforsøg, så savnede Fellahs præcision, idet de oftest gik forbi målet. En der ikke savnede hverken smæk i støvlerne eller præcision var Teemu Pukki, der udnyttede den megen plads, som han fik i feltet, da esbjergenserne ventede et indlæg på Magnus Erikssons frispark, der i stedet blev sparket hurtigt og fladt ind til Pukki. Brøndby-angriberen tog en hurtig drejning og sparkede til bolden første gang, så hjemmeholdet kom i front efter en times spil.

Nicki Bille var tæt på at give esbjergenserne en hurtig udligning, men afslutningen røg ud til esbjergensisk hjørnespark. Som anden halvleg skred frem, fik EfB lagt et større pres på værterne. Nicki Bille havde flere gode forsøg, men det var indskiftede Mick van Buren, der fik skabt balance på måltavlen, da han satte hovedet på Mohammed Fellahs indlæg fra venstre kant, så bolden gik ind fjerneste stolpe.

Det lignede et kort øjeblik tre esbjergensiske point, da Nicki Bille dybt inde i tillægstiden kom afsted og med en tunnel sendte bolden i mål, men målet blev annulleret grundet en offsidekendelse, der med esbjergensiske briller nok må betegnes som tvivlsom.

Af Lars Johansen

nyheder_divider