Vendsyssel stoppede den ubesejrede stime

I søndagens opgør tog EfB på hjemmebane imod nordjyske Vendsyssel. Gæsterne kom bedst fra start, da holdet bragte sig foran 0-1 efter bare otte minutter. I anden halvleg blev føringen udbygget efter et selvmål af Marco Lund, og kort efter gjorde Yao Dieudonne det til 0-3. Adrian Petre reducerede minutter senere, inden Lucas Jensen bragte nordjyderne på 1-4 et kvarter før tid. Inden slutfløjtet fik Adrian Petre igen reduceret, da han scorede til 2-4, som også blev kampens resultat.

Kampens begyndelse var præget af to hold, der skulle finde sig til rette, hvor spillet bølgede frem og tilbage. Efter fem minutter blev den ghanesiske raket, Emmanuel Oti Essigba, sendt afsted langs venstrekanten, men et vågent nordjysk forsvar kom godt tilbage og fik afværget situationen.
Minutter efter kom gæsterne fra Vendssysel dog foran, da et hjørnespark fra højre side blev sparket ind i bagrummet, hvor Michael Anderson stod placeret og flugtede bolden ind i modsatte målhjørne og efterlod en chanceløs Jeppe Højbjerg i målet.
Efter et kvarters spilletid var gæsterne igen farlige, da Christian Moses var centimer fra at nå et fladt indlæg fra modstanderholdets højre side. Indskiftede Anders Dreyer sendte efter en halv time et indlæg ind i feltet, hvor den rumænske spidsangriber, Adrian Petre, dukkede op og satte hovedet på, men afslutningen gik forbi Venddsyssels mål.
Selvsamme Anders Dreyer var kort efter tæt på, da han med en elegant solotur kom gennem den nordjyske defensiv. Bolden endte efterfølgende hos Adrian Petre, hvis afslutning dog ikke kunne snige sig fodbold Nicolai Flø mellem stængerne.
Kort før pausefløjtet blev Anders Dreyer sendt afsted i højre side. Med en smart hælaflevering fik den vævre dribler sendt kuglen videre til Nikolaj Hagelskjær, som afleverede ind til Lasha Parunashvili, der afsluttede mod mål, men desværre gik skuddet langt over.
Der skulle ikke gå lang tid af anden halvleg, før hjemmeholdet blev farlige. Anders Dreyer modtog bolden omkring feltet, hvorfra han sendte et tørt hug afsted, som dog endte forbi den ene opstander. Minutter senere fik Adrian Petre en glimrende chance, da han stod godt placeret i feltet, men desværre var afslutningen ikke skarp nok.
Angrebet kom gæsterne på tavlen, da Marco Lund ville cleare et indlæg fra venstre side, men uheldigvis kom forsvarsspilleren til at heade bolden ind bag Jeppe Højbjerg.
Det skulle også blive til 0-3, da Yao Dieudonne fik flot ramt på et indlæg og sendt kuglen videre ind i netmaskerne.
Adrian Petre betalte senere i havlegen tilbage, da han opsnappede bolden i feltet og sparkede læderet ind i modsatte målhjørne. Midtvejs i anden halvleg fik Jesper Lauridsen sendt et udmærket langskud afsted, som dog røg et par meter forbi.
Efter 77 minutter fik Lucas Jensen tid og plads til at drible rundt i Esbjergs felt. Det udnyttede kantspilleren, som hamrede bolden ind bag Jeppe Højbjerg. 10 minutter efter blev det til atter en reducering, da Mark Brink på flotteste vis fik sat Adrian Petre op, og igen formåede den unge angriber at komme på tavlen, men lige lidt hjalp det, for kampen endte 2-4 til Vendsyssel.