Vigtig sejr i efterårets sidste kamp

11. Dec. 2016

Dagens kamp var efterårssæsonens sidste for Esbjerg fB, da holdet skulle på udebanetur til Randers, hvor ligaens nummer fire, der havde tabt de seneste tre kampe, lagde græs til kampen. Igen i dag blev det til et nederlag for hjemmeholdet, da vestjyderne sikrede sig en sejr på 2-0. Målene blev scoret af Awer Mabil og Robin Söder. 

EfB fik en fremragende start på kampen, da Awer Mabil udnyttede en fejl i Randers’ forsvar allerede efter syv minutters spilletid. Lynhurtige Awer Mabil, der igen var placeret oppe foran med Robin Söder, satte fart mod Hannes Halldórsson, der vogtede Randers’ bur, og hamrede bolden mellem benene på den svenske keeper og videre i mål.

Herefter var der ingen af holdene, der formåede at sætte sig på kampen. I stedet gik spillet frem og tilbage, hvor begge mandskaber forsøgte at spille bredt og få spillet ført ud til kanterne. Især Kasper Fisker havde en fin mulighed, da han sendte et skarpt indlæg ind fra venstre, men Jonas Jensen fik bokset bolden væk.

Kort før dommeren kunne fløjte til pause havde hjemmeholdet et langskud, der ramte esbjergensernes defensiv og røg videre ud til hjørnespark. Randrusianerne lykkedes ikke med at udnytte holdets tredje hjørnespark, og derfor kunne vestjyderne gå i omklædningsrummet med en pauseføring.

Der skulle kun gå ét minut, før gæsterne igen kom på tavlen. EfB bragte sig på 2-0, da Hannes Halldórsson gav en returbold efter et langskud fra Bjørn Paulsen. Her stod brandvarme Robin Söder på det rette sted i feltet og sparkede sikkert bolden i nettet.

Senere i anden halvleg var værterne tæt på at reducere i kampen efter et af holdets mange hjørnespark i kampen. Victor Pálsson stod ved forreste stolpe og fik clearet bolden ud bagved til endnu et hjørnespark, som de lyseblå Randers-spillere heller ikke fik udnyttet.

Resten af anden halvleg forsøgte esbjergenserne, med et defensivt udgangspunkt, at forsvare sejren hjem. Fem minutter før slutfløjt var det dog tæt på en reducering, da Kasper Fisker sparkede et frispark på stolpen, men heldigvis for gæsterne, var det stolpe ud. Det blev også kampens sidste store chance, og dermed sluttede EfB efterårssæsonen af med en sejr.

- Jeg synes, at der var aggressivitet, passion, arbejdsvillighed fra holdet i dag. Det gav ekstra tro på sejren, da vi fik det tidlige mål i anden halvleg, for Randers pressede på, siger Lars Lungi Sørensen efter søndagens sejr. 

Af Martin Jørgensen

nyheder_divider