Vild afslutning sikrede U17 første point

Efter et nederlag til AaB i første kamp jagtede EfB’s U17 drenge lørdag eftermiddag de første point, da de på hjemmebane tog imod OB. Efter en vild afslutning sikrede Mads Borchers EfB et uafgjort resultat, da han scorede på et flot saksespark.

Gæsterne fra  Fyn kom bedst ud af starthullerne, da de hurtigt fik etableret et pres på EfB’s forsvar. Med masser af boldbesiddelse og flere indlæg, lå det i luften at OB skulle komme i front. Det kom de også.
Efter 10 minutter fandt et højt indlæg Rasmus Nissen, som tog bolden ned med brystet og resolut klaskede bolden i nettet til 0-1. Et forrygende mål af en af kampens helt store profiler.
Hjemmeholdet fra Esbjerg blev råbt op af træner Jerry Lucena, og fik etableret et større pres på gæsternes mål. Det udmøntede sig blandt andet i en kanon afslutning fra Marcus Hansen, men desværre tog hans venstrebenshug stolpen.
Spillet bølgede derefter frem og tilbage, dog med OB som mest spilstyrende. De havde dog svært ved at få bygget de helt store angreb op, og blev til tider truet af EfB’s omstillinger.
Men lige før pausen gik det galt for hjemmeholdet. Et hjørnespark blev headet væk, og så slog OB kontra. Det gav et frispark på kanten af feltet, som Rasmus Nissen udnyttede til fulde, da han med et flot spark sendte bolden lige over muren og ind i det korte hjørne, uden chance for målmand Kostow. 0-2 til OB.
Fra anden halvlegs start fik de blåhvide lov til at være spilstyrende, men et aggressivt pres fra gæsterne gjorde, at de ikke fik lov at bygge spillet op. EfB fik dog alligevel sendt flere gode afslutninger afsted, blandt andet var Mads Borchers farlig på sin venstre kant.
Den åbne chance manglede, men et kvarter inde i halvlegen blev Rasmus Rejnhold sendt igennem med en god stikning. Han blev nedlagt lige udenfor feltet, midt for målet. Han tog selv kuglen, lagde den til rette og sparkede et knaldhårdt frispark i kassen. Sparket sad i keeperens side, som nok burde have afklaret bolden, men det hårde spark fik han kun slået op i nettaget. 1-2 reducering og kampen var igen helt åben.
Tændingen var høj og det gav flere skænderier på banen og mange frispark. Dommeren gav også flere gule kort, hvilket endte med at straffe begge hold. Først fik EfB’s Mikkel Aaen sit andet gule kort, da han efter en times spil lavede et professionelt frispark midt på banen. Dermed var EfB en mand i undertal.
Det nåede de dog ikke at være længe, for blot to minutter efter gjorde OB’s dobbelte målscorer Rasmus Nissen det samme. Et professionelt frispark med ryk i trøjen stoppede en omstilling og dommeren præsenterede det andet gule kort. Resten af kampen var det derfor ti mod ti.
EfB forsøgte at jagte udligningen med et højt pres. Det gav flere gode langskud, men vi skulle ind i kampens slutfase før det forløsende mål kom.
Få minutter før tid blev et hjørnespark sendt ind fra venstre. Mads Borchers dukkede op midt for mål, hvor han hoppede højt og med et akrobatisk saksespark scorede han et fremragende udligningsmål til 2-2. Kæmpe forløsning og enorm jubel hos hjemmeholdet.
Overtiden bød på indianerbold hvor begge hold stod nervøst i defensiven, mens de jagtede det afgørende mål. Men der kom ikke mere i en ellers underholdende kamp. 2-2 blev slutresultatet og dermed fik EfBs U17 hold deres første point.