Viljestærke Hobro venter i et ægte bundbrag

21. Nov. 2015

Helt kontant vil Esbjerg fB med en sejr i bundopgøret i Alka Superliga søndag eftermiddag lægge Hobro IK bag sig med ni point, mens et nederlag vil reducere afstanden til tre point. Det regnestykke har cheftræner Jonas Dal ikke brugt megen tid på i forberedelserne. Alle kender kampens betydning.

For Jonas Dal, der blev så meget identificeret med Hobro under holdets opstigning fra bunden af 1. division til Superligaen og den første vellykkede sæson, er kampen speciel. Den er også en arbejdsopgave, der skal løses fra hans nye position som cheftræner i EfB, og han ved om nogen, hvad hans nye klub er oppe imod.

- Mod Hobro kan man som modstander have en følelse af, at man har rigtig godt fat i kampen, hvorpå de lige pludselig slår kontra. Derfor er overskriften på kampen fokus, fokus og fokus. Hvis vi ikke er ydmyge og koncentrerede, kan vi virkelig få ørerne i maskinen. Hobro ved inden enhver kamp, at de på et vist niveau er underdogs, og at hvis de ikke er 100 procent på, har de ikke en chance. Mod sådan et hold skal vi have hele hjertet med, vi skal have tempo i kampen og bolden, og vi skal stille krav til hinanden, siger Jonas Dal.

Han forventer, at EfB vil komme til at have bolden mest, og at holdet skal være i stand til at mestre den trussel, der ligger i at spille højt oppe på Hobros banehalvdel.

- Vi skal blive ved med at tænke positivt, offensivt – og samtidig være forberedt på det værst tænkelige, siger Jonas Dal.

Han ved fra sin egen tid i klubben, at hvis man først inviterer Hobro inden for i en kamp, og holdet får en god periode, så er Hobro-spillerne mestre i at fastholde initiativet. Denne selvforstærkende håndsrækning skal EfB undgå at give på Blue Water Arena, hvor de hidtidige indbyrdes opgør er endt med EfB-sejre.

Daniel Stenderup blev idømt to spilledages karantæne efter sin udvisning mod FC Midtjylland. Jeppe Brinch og Emil Lyng er nye i en 19-mandstrup.

Kampen i Alka Superliga mod Hobro IK spilles søndag den 22. november kl. 13.30 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider