AC Horsens besejret efter flot præstation

Petre og Dreyer scorede, da EfB besejrede AC Horsens 2-0 i en særdeles godkendt kamp af John Lammers’ tropper.

EfB havde sidste test søndag eftermiddag forud for sæsonpremieren næste weekend, da AC Horsens var på besøg. En solrig dag, hvor flere hundrede var mødt op for at se esbjergenserne.
Kampen startede meget lige og spillet bølgede frem og tilbage på hybridbanen bag atletikstadion, mens Petre stod for kampens første afslutning, dog blev det ikke farligt. EfB tog mere fat i kampen herefter og spillede bolden fornuftigt i egne kæder, mens offensiven flittigt søgte efter de frie rum, der kunne skabe de afgørende muligheder.
Midtvejs i første halvleg kom AC Horsens mere med igen, og truede over flere omgange med høje bolde mod bagrummet, men Halsti og Agus dominerede luftrummet i EfB-defensiven, hvor begge så solide ud. Efter en halv times spil kom kampens første mål så, og det var EfB der bragte sig foran. Emmanuel Oti Essigba slog et fladt indlæg fra venstre mod bagerste stolpe, hvor Petre uden problemer kunne sparke bolden i kassen til 1-0. Et flot mål og en fortjent føring, der gav de blåhvide mod til mere.
Herefter var både Brink, Oti og Dreyer nemlig på spil, der konstant voldede Horsens problemer, og kort før tid kunne hjemmeholdet da også bringe sig foran 2-0. Anders Dreyer opsnappede bolden efter et hjørnespark og her viste han målnæse, som det er set så mange gange før, og bankede bolden fladt i mål. EfB kunne dermed gå til pause få minutter efter med en god fornemmelse.
EfB fortsatte i anden halvleg, og stressede konstant udeholdet ved at presse højt, hvor en hårdtarbejdende Oti Essigba havde gang i en stor kamp fra hans side.  Horsens havde fortsat svært ved at spille sig til chancer og virkede ikke til at have en plan b klar, der dermed gav mere momentum til EfB og hjemmeholdet havde generelt styr på begivenhederne.
Det var en testkamp med højt tempo hele vejen igennem, og mod opgørets slutning var det et rent stormløb mod udeholdets mål. Mark Brink og Mathias Kristensen kombinerede over flere omgange, der gav muligheder til Brent McGrath, men den indskiftede angriber manglede den sidste skarphed.
Esbjerg fortsatte, og denne gang var det Lungi, der blev stukket i dybden, som også var tæt på at kunne gøre det til 3-0, men et flot indgreb fra Horsens-keeperen afværgede situationen og fik blokeret afslutningen. Trods det høje pres holdt Horsens stand i de døende minutter, og der faldt altså ikke flere scoringer denne søndag eftermiddag.
EfB vinder fortjent 2-0 og ligner et hold, der bestemt er klar til sæsonpremieren næste weekend, når FC Nordsjælland byder velkommen til det sjællandske.

EfB – AC Horsens 2-0 (2-0)
30′ 1-0 Adrian Petre
42′ 2-0 Anders Dreyer