Austin sikrede point med overtidsscoring

Der var top-underholdning for de fremmødte på Blue Water Arena, da Rodolph Austin udlignede dybt inde i overtiden til 2-2 og sikrede det ene point mod FC Midtjylland. Yuri Yakovenko scorede for anden hjemmekamp i streg.

Esbjerg-mandskabet havde fire sejre i streg på hjemmebane og det var også at se, for de blå-hvide kom godt ud til opgøret mod de forsvarende danske mestre fra FC Midtjylland. Daniel Anyembe skød gang i opgøret og  forsøgte sig fra distancen, men manglede kvalitet.
Gæsternes første mulighed tilfaldt Mayron George, som afsluttede en omstilling, men han manglede også kvalitet i sparket. Der var mange fine muligheder til begge mandskaber i løbet af første halvleg, hvor Adnane Tighadouini, Carlo Holse og Yuri Yakovenko bød sig til i offensiven.
Yuri Yakovenko stod for den største chance af dem alle i de første 45 minutter kort inden pausen, da Jacob Lungi Sørensen headede en bold tilbage i feltet. EfB’s frontangriber, der var en konstant trussel for FCM-defensiven, bragede den desværre over mål.
Inden pausefløjtet lød fik udeholdet også en god mulighed for at sørge for matchens første scoring, men målene udeblev altså i første halvleg.
Det skulle ændre sig efter pausen og allerede to minutter inde i anden halvleg blafrede nettet for første gang. Desværre for EfB, var det gæsterne fra FC Midtjylland som kom på 1-0, efter flot sparketeknik fra Frank Onyeka.
EfB skulle lige finde sig selv igen efter scoringen og det skete også for alvor. Efter en times spil bragte Yuri Yakovenko nemlig balance i regnskabet og scorede til 1-1, da han kastede sig ind i et flot indlæg fra Jesper Lauridsen. Yuris anden scoring i streg på hjemmebane og Jesper Lauridsens syvende Superliga-oplæg i sæsonen.
Kampen fortsatte i sin underholdende facon med flere muligheder i begge ender, men det var FC Midtjylland som scorede kampens tredje mål. Jakob Poulsen slog et hjørnespark som skruede ind i mål, hvor Jeppe Højbjerg følte sig snydt for et frispark, da Kian Hansen havde godt fat i EfB-keeperen på stregen.
EfB lod sig ikke slå ud af scoringen og allerede få minutter senere kunne Markus Halsti have scoret til 2-2, men skuddet strøg tæt over overlæggeren. Stor mulighed til EfB’s anfører.
Kort inden overtiden måtte Jeppe Højbjerg diske op med en redning af de helt store, da Awer Mabil kom frit igennem. Flot, flot refleks fra EfB-keeperen.
Det lignede længe et tungt nederlag til EfB, men dybt inde i overtiden scorede Rodolph Austin og sendte Blue Water Arena i ren ekstase. Efter lidt tumult i feltet, kunne Rodolph Austin heade bolden i mål tæt på stregen.
Det ender 2-2 på Blue Water Arena og EfB tager det ene point mod FC Midtjylland.

Resultat
EfB – FC Midtjylland 2-2 (0-0)
Målscorere
47’ 0-1 Frank Onyeka
61’ 1-1 Yuri Yakovenko
71’ 1-2 Jakob Poulsen
90’+4 2-2 Rodolph Austin
Indskiftninger
69’ Mathias Kristensen (Adnane Tighadouini)
76’ Adrian Petre (Mark Brink)
81’ Patrick Egelund (Yuri Yakovenko)