Austin styrede EfB på tredjepladsen

Et helt vanvittigt drama på Blue Water Arena endte i ren ekstase, da Rodolph Austin dukkede op dybt inde i overtiden og headede sejrsmålet i kassen. EfB sejrede 4-3 og vi kan nu selv afgøre kampen om bronzen.

Esbjerg fB var veloplagte til braget på Blue Water Arena, hvor en sejr ville betyde en tredjeplads inden sidste spillerunde næste weekend. Det var dog kantspiller Robert Skov, der havde første skud mod rammen, men EfB startede godt ud og viste fight fra kampens start og sad der i duellerne
Kort efter viste Jeppe Højbjerg atter klassen, som så mange gange før i løbet af sæsonen, da han flot stoppede et hårdt skud fra offensivspiller Viktor Fischer.
Med små ti minutter spillet eksploderede lægterne på Gl. Vardevej. Midtbaneslideren Jacob Lungi Sørensen spillede en perfekt pasning i dybden til kantspiller Adnane Tighadouini og han sparkede den kynisk i mål til 1-0. Gode aktioner og et veludført angreb.
FCK havde deres perioder, hvor de forsøgte at presse EfB-defensiven langt tilbage, men organisationen var på plads. I modsatte ende var Yuri Yakovenko tæt på at forøge føringen midtvejs i første halvleg efter endnu et flot angreb, men skuddet tog stolpen og dansede ud over baglinjen.
Kampens anden scoring skulle dog ikke lade vente længe på sig, for efter en halv times spil stod det 2-0. Daniel Anyembe slog en diagonalpasning fra en anden verden mod Adnane Tighadouini, der viste fremragende teknik inden han hamrede bolden i nettet.
Det blev ikke til flere scoringer i første halvleg trods en god mulighed i hver ende til Rodolph Austin og Viktor Fischer.
Gæsterne kom bedst ud til anden halvleg, mens EfB truede på omstillinger. Desværre for hjemmeholdet fik FCK et straffespark, som Robert Skov sparkede på stolpen, mens Højbjerg desværre ramte den, så den røg ind over linjen. Herefter kunne det have blevet 3-1, men hverken Adnane Tighadouini eller Mathias Kristensen kunne få bolden i mål.
Efter en times spil fik udeholdet endnu et straffespark, da Markus Halsti måtte hive N’Doye omkuld i feltet. Robert Skov sparkede bolden i mål, med mere sikkerhed end ved det første spark, og udlignede til 2-2.
Trods et ufortjent comeback fra F.C. København, var gejsten fortsat høj hos Esbjerg fB. Herefter var der nemlig et hav af chancer til de blåhvide, hvor især Yuri Yakovenko skulle have scoret mindst to gange. Skarpheden fandt de kommende danske mestre så i stedet frem med et kvarter igen, da Jonas Wind prikkede bolden ind bag Jeppe Højbjerg ved bagerste stolpe til 2-3 i gæsternes favør.
Esbjerg fB-mandskabet lod sig ikke slå ud, men viste sammenhold og gode takter. Det resulterede i kampens sjette scoring med ti minutter igen, da Joni Kauko klappede til den i feltet efter lidt tumult, hvor den ramte Dennis Vavro og fortsatte i mål. 3-3 og lægterne kogede på dette tidspunkt.
Yuri Yakovenko havde to store chancer kort herefter, men læderet ville ikke ind over stregen for Yuri i dag. Det lignede længe et remis på Blue Water Arena, men som så mange gange før i sæsonen, så stopper EfB ikke før sidste slutfløjt.
Det var heller ikke tilfældet i dag, for på kampens sidste dødbold, der var perfekt slået af Jesper Lauridsen, så dukkede Rodolph Austin op og styrede den i mål til 4-3. Stadionet eksploderede og kort efter fløjtede dommeren for sidste gang.
Esbjerg fB tog alle tre point mod F.C. København og indtager den bronzegivende tredjeplads inden Superligaens sidste spillerunde.

Resultat
Esbjerg fB – F.C. København 4-3 (2-0)
Målscorere
9′ 1-0 Adnane Tighadouini
31′ 2-0 Adnane Tighadouini
54′ 2-1 Jeppe Højbjerg (selvmål)
63′ 2-2 Robert Skov
75′ 2-3 Jonas Wind
80′ 3-3 Denis Vavro (selvmål)
90’+3 4-3 Rodolph Austin
Indskiftninger
66′ Mark Brink (Adnane Tighadouini)
78′ Patrick Egelund (Mathias Kristensen)
90’+3 William Møller (Yuri Yakovenko)