Dalügge-hattrick i U17-comeback

U17-mandskabet fik ikke den sjette sejr på stribe, men EfB’erne er fortsat ubesejret siden den 16. marts, efter Dalügge udlignede dybt inde i overtiden til slutresultatet 3-3 med sin tredje scoring i kampen mod FCM.

EfB’s formstæke U17-mandskab kunne ikke have håbet på en bedre start, da FC Midtjylland gæstede Esbjerg lørdag eftermiddag. Efter blot tre minutter spil, var EfB nemlig foran med 1-0, da angriberen Zean Dalügge afsluttede et rigtig flot angreb og headede bolden i kassen.
Den hurtige scoring kunne godt tyde på et målrigt opgør og der var også optræk til flere gode muligheder for EfB, men kampens anden scoring måtte lade vente på sig lidt endnu. Gæsterne forsøgte sig med lange bolde som også gav problemer i den vestjyske defensiv, men helt farligt blev det dog aldrig.
Efter pausen, ville det blive noget anderledes rent scoringsmæssigt, hvor det var udeholdets tur til at vise skarpheden på den sidste tredjedel, da midtjyderne både udlignede og bragte sig foran inden for anden halvlegs første kvarter. Tobias Damtoft var målscoreren til 1-1, mens Frederik Heiselberg scorede føringsmålet for FCM.
Begge FCM’s scoringer så noget kontroversielle ud, da Esbjerg-lejren og de fremmødte uden for grønsværen forgæves vinkede offside ved begge situationer.
Med ti minutter igen, blev håbet for et godt resultat til EfB mere eller mindre helt slukket. FC Midtjylland stod nemlig for kampens fjerde scoring og var altså foran med to med blot ti minutter plus tillægstid tilbage af opgøret på atletikstadionet.
De vestjyske talenter mistede dog ikke håbet, men svarede i stedet lynhurtigt igen med en reducering i det 82. spilleminut. Zean Peetz Dalügge var igen manden bag EfB’s scoring og bragte spændingen tilbage, hvor der igen var alt at spille for.
Som minutterne gik og vi nærmede os slutfløjtet i tillægstiden, så det dog ud til at FC Midtjylland ville tage alle tre point, men i de døende sekunder fik EfB et hjørnespark. Standardsituation slog Andreas Lausen mod feltet, hvor Dalügge vred sig fri af sin direkte modstander og headede bolden i mål til stor jubel blandt de blåhvide.
Comeback-målet cementerede hattricket for den unge angriber, men endnu vigtigere, fløjtede dommeren af lige efter scoringen og EfB kunne altså tage det ene point mod FC Midtjylland efter et rent drama.
– Vi viser stor fight gennem hele kampen og det er derfor, vi kommer tilbage igen. Det viser bare hvilken arbejdsmoral og vilje, som det her hold besidder i øjeblikket, så det er stadig pil op for tiden, hvilket seks kampe uden nederlag fint viser. Det er klart, at Zean skal fremhæves, fordi han scorer hattrick, men han arbejder også stenhårdt. Det er bestemt godkendt, fortæller U17-cheftræner, Jerry Lucena.

Resultat
Esbjerg fB U17 – FC Midtjylland U17 3-3 (1-0)
Målscorere
3′ 1-0 Zean Peetz Dalügge
53′ 1-1 Tobias Damtoft Andersen
59′ 1-2 Frederik Heiselberg
80′ 1-3 Simon Madsen
82′ 2-3 Zean Peetz Dalügge
90’+4 3-3 Zean Peetz Dalügge
Indskiftninger
76′ Rasmus Madsen (Marcus Kristensen)
80′ Kristian Sebastian Iversen (Marcus Hansen)
87′ Andreas Blåholm (Oliver Svendsen)