EfB fightede sig tilbage i Hobro

Esbjerg fB lykkedes ikke med at avancere i 3F Superliga-tabellen søndag eftermiddag, idet holdet spillede 1-1 i Hobro. Patrick Egelund udlignede kort før tid.

På grund af smittefare for den berømte corona-virus var tribunerne på DS Arena søndag eftermiddag gabende tomme, da Esbjerg fB gæstede Hobro. Det forhindrede dog ikke holdene i at levere en spændende fodboldkamp, som sluttede 1-1. Indskiftede Patrick Egelund udlignede for EfB kort før tid.
Indledningen på opgøret var meget livlig takket være to angrebslystne hold.
Allerede efter to minutter sendte hjemmeholdet således et velkvalificeret skud afsted i retning mod Vito Mannone, som dog kom fint ned og fik reddet bolden ud over baglinjen.
EfB bød sig også til inden for de første minutter ved især Yuriy Yakovenko, der helt fremme arbejdede og pressede som en gal.
Efter et kvarters tid var Hobro tæt på at score til 1-0 efter et hjørnespark, men Rafal Kurzawa var vågen på stregen, og fik headet bolden over eget mål.
Få centimeter var, hvad EfB manglede i to gode sekvenser efter knap en halv times spil.
Først broderede Kevin Conboy og Lasha Parunashvili sig flot igennem, og med en sofistikeret stikning ind til Ante Erceg i feltet var den oplagte scoringsmulighed skabt.
Desværre kom en størrelse 44 i Hobro-forsvaret i vejen i sidste øjeblik, og derfor blev der ikke scoret.
Minuttet senere var det Yakovenko, der lige manglede det sidste. På en fremragende bold fra Viktor Tranberg afsluttede ukraineren første gang fra sin position på feltkanten, men bolden strøg lige forbi den fjerneste opstander.
Kort før pausen var Erceg tæt på at give en lun pauseføring, da han med en god detalje kom til afslutning i feltet efter et langt indkast, men bolden strøg lige akkurat forbi stolpen.
EfB kom bedst ud af de to hold fra omklædningsrummene til anden halvleg, med en kraftig vind i ryggen lykkedes det fra start at skubbe Hobro et godt stykke tilbage på banen uden, at det dog førte til de oplagte scoringsmuligheder.
Af den årsag gjorde det ekstra-ondt, da Hobro efter en times spil kunne bringe sig foran med 1-0.
Et hurtigt indkast blev taget, og så blev EfB-forsvaret åbnet efter et par hurtige pasninger, og pludselig var en Hobro-spiller alene igennem med Mannone, der blev overlistet på stregen.
Herfra var det for alvor op ad bakke, men der blev kæmpet videre.
Med et kvarter igen foretog cheftræner Lars Olsen en dobbeltindskiftning, da Mohammed Dauda og Patrick Egelund blev sendt på banen.
Samtidig blev systemet ændret til en 4-4-2, og det gav pote fire minutter før tid ved netop Egelund.
Den lille offensivspiller modtog en nedfaldsbold på kanten af feltet, hvorfra han med en snu kropsfinte vendte rundt, og hamrede på mål.
Bolden blev rettet af, og strøg i netmaskerne til 1-1.
I de sidste minutter jagtede EfB alle tre point, men der blev ikke scoret yderligere, og derfor er der status quo i tabellen.
Næste kamp for EfB er på fredag d. 13. marts kl. 19.00, hvor AaB gæster Blue Water Arena. Opgøret afvikles uden tilskuere.

Hobro IK – Esbjerg fB 1-1 (0-0)
60′ 1-0 Christian Cappis
86′ 1-1 Patrick Egelund
23 Yuriy Yakovenko
75′ Patrick Egelund (Lasha Parunashvili)
75′ Mohammed Dauda (Ante Erceg)