EfB gav spilletid til 18 spillere mod FCM

Esbjerg fB havde 18 spillere på græs i løbet af fredagens træningskamp mod FC Midtjylland på Ikast Stadion, da holdet ude tabte 1-4. Første halvleg stod stærkest i billedet.

Fredag eftermiddag testede EfB formen ude mod FC Midtjylland på Ikast Stadion, hvor adskillige spillere fik minutter i benene, og heriblandt de to nye ansigter Kevin Conboy og Søren Reese. Førstnævnte startede inde på venstrebacken, da EfB tabte 1-4 på trods af en godkendt første halvleg.
FCM indledte opgøret bedst og var således mest på bolden i de første par minutter, men det var dog Joni Kauko der havde kampens første skud inden for målrammen, da han testede keeperen fra kanten af feltet.
EfB’s kanter – med Dauda på venstre og Soiri på højre – var særdeles livlige i kampens åbning, og det gav optræk til et par halve chancer, uden det for alvor voldte midtjydernes stabile defensiv de helt store problemer.
Med en halv time spillet var Junior Brumado tæt på at sætte hovedet på et giftigt indlæg slået fra Awer Mabil i højre, men læderet fortsatte forbi FCM-angriberen og Jeppe Højbjerg i feltet.
Nogle minutter senere faldt opgørets første scoring så.
Midtjyderne drev bolden frem i højre, stikkede bolden i dybden og forsøgte sig med et indlæg skråt tilbage i feltet. Afleveringen blokerede Lasha, men desværre på ulovlig vis, idet hånden blev taget i brug – straffespark.
Sparket fra ellevemeter-pletten omsatte Evander ved at udplacere Højbjerg med et tørt spark nær den ene opstander, og så stod det 1-0 i Ikast.
Kort efter var EfB ved at udligne, efter et flot og effektivt angreb, da Conboy slog en snorlige diagonal mod back-kollegaen Jeppe Brinch, der havde oceaner af plads på højre-fløjen. Han fandt Soiri inde foran mål, men afslutningen blev desværre pareret inde på stregen af hjemmeholdets keeper.
Ud til anden halvleg skiftede hjemmeholdet samtlige markspillere, mens EfB blot havde to ændringer. Mathias Kristensen og Adrian Petre erstattede således Mohammed Dauda og Yuriy Yakovenko.
EfB-indskifterne skulle ikke bruge mange minutter, før de i samspil med hinanden kunne sikre udligningen fem minutter efter pausen.
Petre modtog bolden i højre, hvorfra han vel nærmest flugtede bolden ind mod Kristensen, der med et køligt overblik og et følt skud mod fjerneste opstander kunne se bolden gå i mål. 1-1.
FCM havde overtaget rent spilmæssigt, mens EfB lurede på omstillingerne og forsøgte at sætte presset, når FCM viste usikkerhed. Netop det, var tæt på at bære frugt efter en times spil.
Joni Kauko opsnappede en fejlaflevering 25-30 meter ude midt for mål, og han sparkede resolut mod kassen med ydersiden – desværre tog det flotte forsøg stolpen og hoppede tilbage i spil igen.
Den sidste halve time blev ikke, hvad EfB havde håbet på trods en udmærket åbning på anden halvleg. FCM var skarpe og fandt ofte plads på kanterne, som udmøntede sig i et par farlige muligheder i feltet.
Det gav kort efter Kaukos stolpe-skud en scoring til de sort-klædte fra Heden, da Lasse Vibe studsede et indlæg videre i nettet tæt under mål til 2-1.
Inden for de sidste ti minutter blev det også til 3-1 og 4-1 til FCM ved Sory Kaba og Aral Simsir, der udnyttede to store fejl fra EfB’erne.
EfB tabte således 1-4 på udebane mod FCM i den anden træningskamp – den næste af slagsen er fredag d. 24. januar mod FC Fredericia.

FC Midtjylland – Esbjerg fB 4-1 (1-0)
35′ 1-0 Evander Ferreira
51′ 1-1 Mathias Kristensen
61′ 2-1 Lasse Vibe
81′ 3-1 Sory Kaba
90′ 4-1 Aral Simsir
23. Yuriy Yakovenko
46′ Mathias Kristensen (Mohammed Dauda)
46′ Adrian Petre (Yuriy Yakovenko)
62′ Jonas Mortensen (Kevin Conboy)
62′ Adnane Tighadouini (Joni Kauko)
62′ Søren Reese (Rodolph Austin)
68′ Patrick Egelund (Pyry Soiri)
81′ Mads Larsen (Lasha Parunashvili)