EfB gik sikkert videre på Fyn

Esbjerg fB åbnede tirsdag aften sæsonen med en kamp i Sydbank Pokalen på udebane mod Serie 1-holdet Glamsbjerg IF. EfB vandt sikkert med 8-0 i et opgør, der bød på debut til flere spillere og et hattrick af Andri Bjarnason.

Serie 1-holdet fra Glamsbjerg IF var tirsdag modstanderen i sæsonens første kamp for Esbjerg fB, da fynboerne lagde flotte omgivelser til i 1. runde i Sydbank Pokalen. EfB viste den klasseforskel, der skal være i sådan et opgør, og sejrede sikkert med 8-0. Mads Kikkenborg, Andri Bjarnason, der scorede hele tre mål, Zean Dalügge, Mathias Holm og Denis Catovic fik alle debut.
Kampbilledet for cheftræner Olafur Kristjanssons tropper åbnede, som man kunne forvente med EfB, som det spilstyrende hold.
Andri Bjarnason var manden bag det første forsøg efter et fint opspil fra EfB, men debutanten helt fremme sparkede bolden forbi mål.
Senere var 100-kampsjubilar Mathias Kristensen tæt på, da Patrick Egelund spillede en bold skråt tilbage i feltet. Skuddet blev dog rettet af og tog stolpen.
Efter små tyve minutter faldt scoringen så efter længere tids stormløb mod Glamsbjergs mål.
Jakob Ankersen brugte Andri Bjarnason som opspilsmand, inden han modtog bolden igen og sparkede den sikkert i mål. 1-0 til EfB.
Hjemmeholdet kom sjældent over midten i første halvleg, og eneste tilnærmelse mod keeper-debutanten i EfB’s mål, Mads Kikkenborg, var et skud fra distancen nogle meter over tværstangen.
Efter en halv times spil blev det så 2-0 ved Patrick Egelund.
Jakob Ankersen sendte en diagonal mod Daniel Anyembe i feltet, der hurtigt fandt Patrick Egelund tæt under mål, hvorfra han over to omgange fik bolden ind over stregen.
Nogle minutter senere kom EfB på 3-0, da Viktor Tranberg efter et hjørnespark til slut kunne sparke bolden i mål uden de store problemer.
I første halvlegs sidste minut blev det også til en debutscoring fra Bjarnason, da han fik udplaceret hjemmeholdets keeper fra tæt hold.
4-0 til EfB ved pausen.
Ikke overraskende fortsatte kampbilledet ind i anden halvleg, og Bjarnason var hurtigt tæt på at udbygge målscoringen, men Glamsbjergs keeper stod i vejen.
Han skulle dog få minutter efter finde vej til netmaskerne for anden gang i kampen, da indskiftede Nicklas Røjkjær spillede angriberen helt fri nær det lille felt.
EfB buldrede videre, og niveauforskellen var ikke at overse, som det helst heller ikke skulle være.
Det medførte til endnu en scoring, og denne gang fra Mathias Kristensen. Midtbanespilleren kunne i feltet sparke bolden hårdt og sikkert i målhjørnet til 6-0 efter en lille times spil.
Blot to minutter senere måtte hjemmeholdets keeper igen hive bolden ud af eget net, da Andri Bjarnason cementerede hattricket i sin debutkamp efter gode kombinationer med Røjkjær og Kristensen.
Tremålsskytten og debutanten lod sig i minuttet efter skifte ud, og det gav i stedet plads til endnu en debutant i form af blot 17-årige Zean Dalügge.
Cheftræner Olafur Kristjansson gav knap ti minutter før tid debut til yderligere to spillere, idet Mathias Holm og Denis Catovic blev sendt på banen.
Senere ville Yuriy Yakovenko også på måltavlen, da han helt umarkeret midt i feltet modtog bolden og let scorede til 8-0.
Flere scoringer blev det ikke til, og EfB avancerede således helt som forventet til næste runde i Sydbank Pokalen.
Der er kamp igen fredag, hvor AC Horsens tager imod i EfB’s sidste træningskamp inden sæsonstart i NordicBet Ligaen.

Glamsbjerg IF – Esbjerg fB 0-8 (0-4)
17′ 0-1 Jakob Ankersen
28′ 0-2 Patrick Egelund
36′ 0-3 Viktor Tranberg
45′ 0-4 Andri Bjarnason
51′ 0-5 Andri Bjarnason
57′ 0-6 Mathias Kristensen
60′ 0-7 Andri Bjarnason
79′ 0-8 Yuriy Yakovenko
9 Andri Bjarnason
46′ Nicklas Røjkjær (Mads Larsen)
62′ Zean Dalügge (Jakob Ankersen)
62′ Yuriy Yakovenko (Andri Bjarnason)
78′ Denis Catovic (Rodolph Austin)
78′ Mathias Holm (Patrick Egelund)