EfB imponerede og slog Brøndby 3-1

Et solbeskinnet Blue Water Arena lagde søndag græstæppe til en flot holdpræstation af Esbjerg fB, som med to scoringer i første halvleg grundlagde 3-1-sejren over Brøndby IF.

Esbjerg fB kom søndag eftermiddag tilbage på sejrssporet, da holdet med en imponerende indsats slog Brøndby IF efter to flotte scoringer i første halvleg af først Adrian Petre og efterfølgende Joni Kauko, inden Jacob Lungi Sørensen i anden halvleg punkterede al tvivl om resultat med sin scoring til 3-1, der også blev kampens resultat.
EfB startede kampen med et aggressivt udtryk, og efter blot fire minutters spil tilfaldt den første mulighed. Joni Kauko erobrede bolden i højre siden, hvorfra han hurtigt spillede ind over midten til Adrian Petre og Pyry Soiri. De to offensiv-spillere kombinerede fint, inden en Brøndby-fod til sidst kom i vejen og målmanden kunne afværge let.
Efter 12 minutters gav den gode start pote. Soiri modtog bolden på kanten, og tog straks duellen op med Brøndbys back, som han gik forbi uden problemer. Finnen spillede så smart bolden ind foran mål, hvor Petre dukkede op og med en inderside-scoring kunne lade jublen på Blue Water Arena bryde ud.
Blot fem minutter senere blev glæden endnu større, da Joni Kauko fra sin position midt i feltet med et veltimet hovedstød kunne bringe EfB på 2-0 efter et fremragende indlæg af en veloplagt Daniel Anyembe.
Gæsterne fra Brøndby bevægede sig efter EfB’s anden scoring længere frem på banen, og i det 37. minut lykkedes det de blå-gule at reducere. På et frispark på kanten af feltet blev bolden flot sendt op i målhjørnet uden chance for Jeppe Højbjerg.
Scoringen rystede kortvarigt EfB-holdet, som i de efterfølgende minutter lod Brøndby angribe flere gange over begge kanter, uden at det dog ændrede på, at en pauseføring på 2-1.
Efter pausen fortsatte gæsterne med et højt pres, og EfB skulle lige bruge nogle minutter på at finde fodfæste og det flotte spil fra første halvleg frem igen.
Som tiden gik fandt EfB stille og roligt det gode spil med tålmodighed i angrebene frem igen, og Brøndby-defensiven blev flere gange udfordret over begge kanter og centralt foran mål.
Cheftræner Claus Nørgaard valgte med godt 20 minutter igen at skifte Yuriy Yakovenko ind, og ukraineren var med det samme involveret i en duel i feltet, som kastede en god mulighed af sig til Røjkjær, men afslutningen blev blokeret ud af feltet.
Ud af feltet formåede Brøndby dog ikke at slå bolden minuttet senere, idet det blev 3-1 til EfB.
Jacob Lungi Sørensen modtog bolden bagerst i feltet efter et godt indlæg, og fra fri position sparkede han tørt bolden i nettet til stor jubel for tilskuerne.
Brøndby forsøgte efterfølgende med adskillige desperate forsøg i jagten på en hurtig reducering, som ville kunne skabe spænding om resultatet, men EfB-spillerne holdt hovederne kolde og spillede klogt.
Der blev ikke scoret yderligere i opgøret, og EfB kunne derfor lade sig hylde af de knap 6.000 tilskuere på Blue Water Arena for en flot, og velfortjent sejr.

Esbjerg fB – Brøndby IF 3-1 (2-1)
13′ 1-0 Adrian Petre
18′ 2-0 Joni Kauko
37′ 2-1 Dominik Kaiser
70′ 3-1 Jacob Lungi Sørensen
9. Adrian Petre
34′ Nicklas Røjkjær (Joni Kauko)
68′ Yuriy Yakovenko (Adrian Petre)