EfB indkasserede tre point mod Helsingør

Esbjerg fB kom fredag tilbage på sejrssporet i 1. division, da holdet leverede en stærk præstation hjemme på Blue Water Arena, og slog FC Helsingør med 2-1.

Det lykkedes fredag aften for Esbjerg fB at tage tre point til kontoen i 1. divison, da holdet hjemme på Gl. Vardevej slog FC Helsingør med 2-1. EfB var foran med 2-0 ved pausen.
EfB kom blæsende ud på det mennesketomme Blue Water Arena fra første fløjt, og viste fra start, hvem der var på hjemmebane.
Og allerede efter fire minutters spil lykkedes det for EfB at skabe den første store chance.
Kevin Conboy var gået med frem, og fra sin position på venstre-kanten sendte han et godt indlæg ind i feltet. Her fik Joni Kauko både tid og plads til at sætte hovedet på bolden, men afslutningen manglede præcision, og gik over mål.
Efter små 18 minutter var Rodolph Austin tæt på at bringe EfB foran med 1-0, da anføreren på et hjørnespark fik sendt et godt hovedstød mod mål.
Helsingør-målmanden reddede dog flot på stregen, og sendte bolden i spil igen.
Her var Kauko vågen og hurtig over nedfaldsbolden, men finnen blev i samme ombæring væltet ulovligt, og dommeren pegede straks på straffesparkspletten.
Yuiry Yakovenko tog sig af sparket, og med stor kvalitet og sikkerhed bankede han kampens første scoring i nettet.
Scoringen fik gæsterne fra Helsingør til at gå længere frem på banen, men EfB-defensiven gav intet væk, og var suveræne i duelspillet.
Efter 27 minutter blev det også 2-0 til EfB, da Helsingør valgte at give en hånd med.
Evigt kæmpende Patrick Egelund blev sendt i dybden, men tabte duellen til en forsvarer på kanten af feltet.
Det gjorde dog ikke noget, for Helsingør-spilleren trillede selv bolden i mål efter en stor kommunikationsfejl med målmanden, og så kunne de fremmødte tilskuere igen juble.
Desværre for Egelund og EfB blev han skadet i aktionen og måtte lade sig udskifte.
Nede med to kunne man fristes til at tro, at gæsterne ville komme frem på banen og jagte en reducering inden pausen, men det skete aldrig.
Dertil var EfB’s presspil for godt og aggressivt samtidig med, der blev udvist stor konsekvens i bagerste geled med støtte fra en stærkt spillende midtbane med særligt Simon Bækgård og Lasha Parunashvili.
Efter pausen fortsatte de gode takter, og efter blot fem minutters spil kreerede Jakob Ankersen en god mulighed til Pyry Soiri, der i første halvleg erstattede Egelund.
Den finske kantspiller tog det helt rigtige løb på tværs og ind i feltet, hvor Ankersen flot spillede bolden ind.
Soiri tog et godt træk, og afsluttede mod mål, men i skudøjeblikket blev der tacklet.
Selvom Helsingør var sjældne gæster i EfB’s målfelt, lykkedes det alligevel at reducere efter knap en times spil.
Fra venstre-kanten blev der angrebet, og sendt et højt indlæg ind i feltet mod bagerste område.
Her dukkede en nordsjællænder op og fik skrabet bolden i nettet, og så var der pludselig åbnet op for spændingen igen.
Cheftræner Olafur Kristjansson reagerede prompte ved at lave en dobbeltindskiftning.
Andri Bjarnason og Mathias Kristensen blev sendt på banen med friske kræfter i jagten på EfB’s tredje scoring.
Netop Bjarnason fik da også hurtigt en hovedrolle, da han opsnappede bolden efter en stor Helsingør-fejl.
Islændingen stormede straks afsted mod mål, men blev væltet undervejs, hvilket fik dommeren til at hive det røde kort op ad baglommen.
11 mod 10 i de sidste små 25 minutter passede EfB glimrende, idet holdet skabte den ene fine målchance efter den anden.
Ind ville bolden dog ikke trods de fine intentioner, og i stedet blev det en smule febrilsk i slutminutterne, hvor Helsingør kastede alle mand frem i feltet og forfaldt til lange bolde.
Defensiven og Jeppe Højbjerg i målet holdt dog hovederne kolde, og sæsonens anden hjemmesejr blev en realitet.
EfB skal i kamp igen allerede tirsdag, når Fremad Amager lægger kunstgræs til.

Esbjerg fB – FC Helsingør 2-1 (2-0)
19′ 1-0 Yuriy Yakovenko (straffe)
27′ 2-0 Brandon Onkony (selvmål)
57′ 2-1 Jeppe Kjær
23 Yuiry Yakovenko
30′ Pyry Soiri (Patrick Egelund)
63′ Andri Bjarnason (Yuriy Yakovenko)
63 Mathias Kristensen (Joni Kauko)
84′ Clinton Antwi (Jakob Ankersen)