EfB måtte nøjes med et point mod Skive

Esbjerg fB måtte søndag nøjes med et enkelt point, da det ikke lykkedes at besejre Skive IK hjemme på Blue Water Arena. Der faldt ingen scoringer i opgøret, selvom EfB producerede mange gode muligheder.

Trods mange store chancer og en overvægt i spillet med bolden, måtte Esbjerg fB tage til takke med et enkelt point søndag eftermiddag hjemme mod Skive IK. Opgøret endte 0-0.

EfB kom bedst ud til kampen, og fik hurtigt etableret et overtag med bolden.

Skive blev trykket tilbage i banen, og efter otte minutters spil burde det have givet en føring til EfB.

Holdet kombinerede sig flot igennem foran Skive-feltet med hurtige pasninger, hvilket efterlod Mathias Jørgensen i en god position alene med målmanden.

Angriberen tog et godt touch med bolden, og afsluttede mod mål, men en fin redning kom i vejen.

Skibonitterne arbejdede sig langsomt længere frem på banen, og lurerede særligt på omstillinger.

Samtidig trak EfB sig en anelse tilbage, hvilket gav Skive nogle muligheder for at slå indlæg.

Disse fik defensiven dog afværget uden de store anstrengelser.

Efter en lille halv time tilspillede EfB sig endnu en god mulighed, da der efter et hjørnespark blev etableret en omstilling.

Emil Holten drev bolden frem, og spillede den videre til Nicklas Strunck, der stormede ned langs kanten.

Midtbanespilleren sendte en fantastisk bold ind midt i feltet, hvor Jørgensen dog lige akkurat ikke nå den.

I det 35. spilleminut var Yacine Bourhane tæt på at komme på tavlen, da han sendte et frispark mod mål.

Desværre for den tekniske midtbanespiller måtte han se bolden tage overliggeren og gå i spil igen.

Der blev ikke scoret i de første 45 minutter, og EfB måtte derfor jagte videre efter pausen.

Cheftræner Lars Vind foretog ingen ændringer halvvejs, og de 11 startende EfB’ere fik også chancen fra anden halvlegs start.

EfB kom fint ud, og inden for de første syv-otte minutter blev der skabt et par gode muligheder i form af både indlæg og skud fra distancen.

Som kampen skred frem kom skibonitterne længere og længere tilbage på egen banehalvdel på grund af det pres EfB fik lagt.

Holten blev iscenesat tæt under mål en gang efter en times spil, men han mistimede fuldstændigt sit hovedstødsforsøg.

Også Jørgensen havde grund til at ærgre sig over.

Angriberen ramte bolden fantastisk godt foran feltet, men undervejs mod mål blev den blokeret.

Knap 20 minutter før tid blev Bardhec Bytyqi sendt på banen som EfB’s første indskiftning.

Det gav ikke umiddelbart fornyet energi, og EfB virkede mod slutningen modløse.

Skive fik lov til at fastholde angreb fremme på banen, og i forbindelse med et hjørnespark var det tæt på at blive 0-1.

En nedfaldsbold blev ikke clearet ud af EfB-feltet, og en rødklædt Skive-spiller kunne vende rundt i feltet og afslutte mod fjerneste hjørne.

Bolden gik dog forbi til stor lettelse for de 2.118 tilskuere.

Bytyqi skulle også få en god mulighed efter et angreb, han selv var med til at iscenesætte.

Offensivspilleren spillede bolden ud på kanten til Jonas Mortensen, der sendte den retur ind i feltet til afslutning, men forsøget gik over mål.

I de absolut sidste sekunder af opgøret bølgede det frem og tilbage, men ingen af holdene formåede at komme på tavlen, og derfor sluttede det, som det begyndte, nemlig 0-0.

EfB spiller hjemme igen næste søndag, når AB kommer på besøg.

11 Emil Holten

73′ Bardhec Bytyqi (Mathias Jørgensen)
83′ Leonel Montano (Andriy Novikov)