EfB og AaB delte i livlig affære

Esbjerg fB hentede søndag aften et vigtigt point i 3F Superligaen, da holdet hjemme på Blue Water Arena spillede 1-1 med AaB. Gæsterne udlignede Yuriy Yakovenkos føringsmål otte minutter før tid.

Fodbolden vendte søndag aften tilbage til Blue Water Arena efter en længere pause grundet Covid-19-pandemien, da Esbjerg fB tog imod AaB i 3F Superligaen. Opgøret var livligt hele vejen igennem, og EfB havde mulighederne for at tage alle tre point, men måtte nøjes med et enkelt. Yuriy Yakovenko scorede til 1-0 midtvejs i anden halvleg, inden AaB udlignede kort før tid.
Det var gæsterne fra Aalborg, der kom frem til kampens første chance, da nordjyderne allerede efter 30 sekunders spil var tæt på at bringe sig på 1-0 og give EfB en mareridtsstart. Muligheden opstod via et godt indlæg, der endte tæt under mål og gav lidt klumpspil, men Vito Mannone og Søren Reese fik i fællesskab afværget.
I det hele taget var det AaB, der fik den bedste start på opgøret med en overvægt i boldbesiddelse på EfB’s banehalvdel.
EfB kom langsomt bedre med, og fik skubbet spillet op på nordjydernes halvdel, men det var fortsat AaB, der var farligst foran mål.
Således skabte aalborgenserne efter 20 minutter kampens anden store chance, da Mohammed Dauda blev sat i højre-side og gav plads til et indlæg, som dog blev headet snert forbi.
Minuttet efter var atter ved at gå galt efter småspil i EfB’s felt, men Mannone i målet hev en flot redning frem og fik afvist.
Efter 29 minutters spil opstod så EfB’s første, store chance efter en omstilling.
Dauda stak afsted i dybden, fik bolden med sig, og på kanten af feltet serverede han den flot til Mads Larsen, som fra sin position var alene med AaB’s målmand.
Den duel tabte den unge esbjergenser desværre, og 1-0-scoringen udeblev.
I den anden ende pressede AaB dog fortsat på, og Mannone måtte flere gange strække sig for at holde scoringstavlen ud for EfB på nul.
Mod første halvlegs afslutning trykkede EfB så på, men AaB’s defensiv stod godt imod, og de to hold kunne derfor gå til pause ved stillingen 0-0.
EfB kom klart bedst ud til de sidste 45 minutter, og fik inden for de første fem minutter lagt et godt pres på AaB’erne, men den sidste skarphed foran målet manglede.
Efter en times spil valgte cheftræner Lars Olsen at foretage kampens første indskiftning, da Patrick Egelund erstattede Larsen.
Egelund lagde sig straks op ved siden af Yuriy Yakovenko, og det hjalp på EfB’s offensive spil.
Således lykkedes det minuttet efter at komme til en stor chance, da Dauda afsluttede flot mod det lange hjørne fra kanten af feltet. AaB’s målmand valgte dog at rive en mirakelredning op ad ærmet, men det skulle ændre sig.
Efter 68 minutter viste Yuriy Yakovenko sig nemlig træfsikker, da han på en god og uselvisk aflevering af Rafal Kurzawa sikkert sparkede bolden i tomt mål.
Scoringen faldt efter en god omstilling, hvor EfB med hurtige pasninger midt på banen pludselig splittede AaB-forsvaret ad og kunne lave stormløb og skabe overtal mod målmanden.
I perioden efter føringsmålet blev EfB presset langt tilbage, og AaB omkransede konstant feltet. Forsvaret anført af Søren Reese og Rodolph Austin, der begge spillede en stor kamp, stod dog fremragende imod sammen med de øvrige spillere.
Dette blev godt illusteret med 10 minutter igen, da Kevin Conboy ofrede alt i en glidende tackling og fik blokeret en god AaB-mulighed ud af feltet.
Otte minutter før tid måtte en godt-spillende Mannone og EfB-defensiv dog se sig passeret af et præcist AaB-hovedstød fra kanten af det lille felt.
Med 1-1 kort før tid forsøgte begge mandskaber at gå efter alle tre point, og EfB fik i overtiden to gode muligheder ved først Egelund, som dog måtte se sit fine skudforsøg gå snert forbi stolpen.
I det fjerde overtidsminut var det så Dauda, der kom frem til en god chance, men igen var manden på stregen god, og derfor sluttede det med en remis.
EfB skal i næste runde til Odense, hvor OB tager imod.

Esbjerg fB – AaB 1-1 (0-0)
68′ 1-0 Yuriy Yakovenko
83′ 1-1 Søren Tengstedt
23 Yuriy Yakovenko
60′ Patrick Egelund (Mads Larsen)
78′ Jeppe Brinch (Yuriy Yakovenko)