EfB sejrede til sidst mod AB

Esbjerg fB vendte onsdag 0-1 til 2-1 på to gyldne slutminutter, og afværgerede samtidig en pokalexit mod AB. I stedet kan holdet nu se frem til en kvartfinale i foråret mod AGF på Blue Water Arena.

Esbjerg fB spillede sig onsdag aften videre i Sydbank Pokalen med en 1-2-sejr i Sydbank Pokalen, da AB fra 2. division blev sendt ud. Hjemmeholdet førte med 1-0 ved pausen, inden EfB med to scoringer i de sidste to minutter vendte opgøret på hovedet.
Hjemmeholdet gik optimistisk ind til kampen, og tilspillede sig inden for de første minutter et par hjørnespark, som EfB’erne med Rodolph Austin i spidsen dog afværgerede uden problemer.
EfB skulle således lige bruge indledningen på at finde at fodfæste, inden angrebene for alvor begyndte at flyde.
Først efter knap et kvarter lykkedes det EfB at skabe den første fine mulighed.
Daniel Anyembe modtog bolden i sin side, hvorefter han flot gik forbi backen og fik sendt et godt indlæg ind foran mål. Her var Adrian Petre millimeter fra at pande 1-0-scoringen i hus, hvis ikke det var for en AB-clearing til allersidst.
AB var dog ikke færdige med at angribe, og især i en situation kom EfB på hælene.
De grønklædte fra Gladsaxe erobrerede bolden på midten af banen, og slog straks kontra. Fra siden blev der sendt en bold ind i feltet, og en angriber fik afsluttet fint på nedfaldet, som Mathias Rosenørn i målet dog fint fik håndteret.
I det 28. minut kom Mohammed Dauda, der spillede helt fremme sammen med Petre, til en fin mulighed.
Jesper Lauridsen lagde et godt indlæg i boksen, som AB-defensiven ikke fik clearet. Dauda opsnappede bolden og sparkede resolut på mål, og kun en parering fra en forsvarsspiller gjorde, at det ikke blev til vestjysk føring.
EfB fortsatte de fine takter , og blot et par minutter senere burde Joni Kauko også have scoret.
Fra sin position bagerst i feltet afsluttede han et godt Anyembe-indlæg, men bolden strøg nogle meter over mål.
Faren var dog ikke ovre for AB. Således måtte målmanden hive en pragtredning frem på et hovedstød fra Dauda fra kanten af det lille felt for at undgå mål imod.
Trods de lovende takter rent spillemæssigt kunne værterne bringe sig foran med 1-0 i det 37. minut.
I en omstilling blev EfB fanget langt oppe i banen, og bolden blev sendt højt og langt mod feltet. Her vandt AB’s frontangriber den og med mere held end forstand, fik han headet den bagover og ind til en holdkammerat, der tørt hamrede kampens første mål ind bag en chanceløs Rosenørn.
Efter pausen fortsatte EfB som det spilstyrende hold, og der blev i de første minutter skabt flere semi-store muligheder.
Manglende skarphed kombineret med gode takter fra AB gjorde dog, at udligningen ikke faldt.
Da der var spillet godt en time valgte cheftræner Lars Olsen at bytte Petre ud med Yuriy Yakovenko i håbet om at kunne lukrere på ukrainerens fine målform med scoringer i de seneste fire Superliga-kampe.
10 minutter senere blev også Pyry Soiri sendt på banen, og det forstærkede det samlede billede af et EfB-hold, der gjorde alt, hvad der var muligt for at fremtvinge den vitale udligning, der som minimum ville sende kampen i forlænget spilletid.
Mathias Kristensen, Yakovenko og Dauda kom alle til gode muligheder, men hver gang svigtede præcisionen foran mål.
Præcis 10 minutter før tid blev AB-målmanden tvunget til at hive endnu en pragtredning op ad ærmet.
Austin var gået med frem, og på kanten af det lille felt flugtede han resolut første gang på en bold mod det korte hjørne. På stregen måtte han dog se forsøget reddet ud over baglinjen.
I det 85. minut var det Kaukos tur til at se sit forsøg reddet på stregen. Finnen afsluttede flot på en andenbold efter et hjørnespark, men igen var målmanden på plads.
To minutter før tid gik den dog ikke længere for hjemmeholdet.
Endnu et hjørnespark fra Jesper Lauridsen blev sendt i feltet, hvor Jacob Lungi Sørensen ved bagerste stang fik den sendt på tværs i feltet. Her dukkede Yakovenko op, og med hiv og sving fik han sendt bolden ind over stregen til stor jubel for de omkring 100 medrejsende EfB-fans.
Jublen havde knapt lagt sig, inden hænderne atter kom i vejret.
I det sidste minut var det nemlig Lungis tur til at score.
Med en halvflugter fra sin position midt i feltet sparkede han en nedfaldsbold ind mellem venner og fjender, og pludselig havde EfB vendt et truende pokalexit til en sejr.
AB forsøgte i overtiden at jagte en udligning, men EfB formåede sikkert ikke at komme i problemer, og kan derfor glæde sig over, at der til marts venter en kvartfinale-kamp på Blue Water Arena mod AGF.

AB – Esbjerg fB 1-2 (1-0)
Målscorere:
37′ 1-0 Nicklas Rohde
89′ 1-1 Yuriy Yakovenko
90′ 1-2 Jacob Lungi Sørensen
9. Adrian Petre
61′ Yuriy Yakovenko (Adrian Petre)
71′ Pyry Soiri (Lasha Parunashvili)
88′ Patrick Egelund (Mathias Kristensen)