EfB sikkert videre i Sydbank Pokalen

Esbjerg fB entrerede onsdag aften Sydbank Pokalen, da Marienlyst fra Danmarksserien var modstanderen i 4. runde. EfB’erne leverede varen og vandt med hele 5-2, og er derfor videre til næste runde.

Esbjerg fB spillede sig onsdag aften sikkert videre i Sydbank Pokalen, da Danmarksserieholdet Marienlyst blev besejret med hele 5-2 på mål af Jesper Lauridsen, Pyry Soiri, Mohammed Dauda og to gange Adrian Petre.
EfB viste fra første fløjt, at der var forskel på de to hold i både tanke og handling.
Efter otte minutter gav den gode indledning da også pote. Pyry Soiri blev spillet flot fri i feltet, hvor han resolut sparkede mod mål. Marienlyst-målmanden reddede dog flot, men kunne ikke undgå at give en retur ud bagerst i feltet.
Her dukkede Jesper Lauridsen op, og sikkert scorede han til 1-0 med et tørt vristspark.
EfB fortsatte med at spille hurtigt og med højt tempo, hvilket skabte flere scoringsmuligheder til blandt andre Mathias Kristensen og Yuriy Yakovenko.
Desværre manglede kvaliteten i afslutningerne, hvilket ikke var tilfældet hos Marienlyst efter 27 minutter.
Fra straffesparkspletten lykkedes det nemlig at score uden chance for debutant i EfB-målet, Mathias Rosenørn.
Jeppe Brinch begik straffesparket med en mistimet, glidende tackling i feltet efter en hurtig omstilling af Marienlyst-offensiven.
EfB rystede dog hurtigt scoringen af sig, og fortsatte den offensive stil.
Efter godt en halv time var Yakovenko således tæt på at score til 2-1. Ukraineren blev spillet helt fri foran mål efter en fremragende detalje af Mohammed Dauda på kanten, men desværre tog afslutningen stolpen.
Således blev der ikke scoret yderligere i første halvleg.
Efter pausen kom EfB igen aggressivt ud, og fortsatte den toneangivende rolle.
Der skulle da heller ikke gå mere end syv minutter før, det blev 2-1 til EfB.
Mohammed Dauda, der spillede en stor kamp, brød igennem på kanten, og sendte en flad bold ind foran mål, hvor Soiri ved bagerste stolpe let kunne sætte indersiden på og score.
I det 60. spilletminut blev Adrian Petre sendt på banen, og han leverede få minutter efter en fremragende assist til Mohammed Dauda.
Ghaneseren tog et godt løb i dybden, hvor han modtog bolden fra Petre. Med et resolut aftræk fra en spids vinkel hamrede Dauda 3-1-scoringen ind.
To minutter senere, i det 67. minut, svarede Marienlyst igen ved at reducere til 2-3 direkte på frispark på kanten af feltet uden chance for Rosenørn i målet.
EfB lukkede dog ned for al spænding i det 71. spilleminut, da Petre scorede til 4-2 tæt under mål efter fremragende forarbejde af en anden indskifter, Patrick Egelund.
I kampens sidste minut skaffede Egelund et straffespark, da han blev nedlagt med ulovlige midler. Petre eksekverede stensikkert til 5-2, som også blev kampens resultat.
Dommeren fløjtede af få sekunder efter, og EfB kunne række hænderne i vejret og konstatere, at billetten til 4. runde i Sydbank Pokalen var sikret.

Marienlyst – Esbjerg fB 5-2 (1-1)
8′ 0-1 Jesper Lauridsen
28′ 1-1 Mathias Munk Jensen (straffe)
52′ 1-2 Pyry Soiri
64′ 1-3 Mohammed Dauda
67′ 2-3 Marienlyst
71′ 2-4 Adrian Petre
90′ 2-5 Adrian Petre (straffe)
23. Yuriy Yakovenko
60′ Adrian Petre (Yuriy Yakovenko)
70′ Patrick Egelund (Mohammed Dauda)
81′ Mads Larsen (Pyry Soiri)