EfB slog FCK i premieren

Esbjerg fB åbnede fredag aften forårssæsonen i 3F Superligaen med en 1-0-sejr hjemme på Blue Water Arena over FC København. Rodolph Austin blev den store helt med sin sejrsscoring i første halvleg.

Forårssæsonen i 3F Superligaen blev skudt igang på fremragende vis, da Esbjerg fB slog FC København med 1-0 på Blue Water Arena. Rodolph Austin afgjorde opgøret i første halvleg med en flot scoring efter et hjørnespark i slutningen af første halvleg.
EfB, der havde fire debutanter i startopstillingen, måtte fra første minut se gæsterne fra København sætte sig på en overvægt i boldbesiddelse.
Trods overvægt i spillet med bolden kom gæsterne ikke frem til noget nævneværdigt i kampens indledning takket være en solid defensiv indsats af EfB-spillerne.
EfB testede for alvor FCK for første gang efter et hjørnespark efter knap 10 minutters spil.
Tilbagevendte Kevin Conboy steg til vejrs ved bagerste stang, men backen fik lige akkurat ikke nok fart i bolden, og målmanden nåede derfor ned og fik reddet.
Nytilkomne Rafal Karzawa sendte efter et kvarters spil et fint skud afsted fra kanten af feltet mod mål efter en god dybdebold, men forsøget gik et par meter over.
Som kampen skred frem blev EfB bedre og bedre, og samtidig lykkedes det at skubbe spillet længere frem på københavnernes banehalvdel.
Gæsterne bed dog også fortsat fra sig, og via den centrale midtbane blev der forsøgt med spidse pasninger ned imellem EfB-defensivspillerne.
Søren Reese, der er kommet til på en lejeaftale for resten af sæsonen, og Rodolph Austin afværgerede dog flot gang på gang med god hjælp fra Jeppe Brinch og Conboy på backerne.
Mod første halvlegs slutning stod der EfB på det hele, og med fine angreb over begge kanter blev FCK-forsvaret tvunget til at finde det bedste frem for at undgå en scoring imod.
I det 40. minut var det dog FCK, der var tæt på at bringe sig foran, men en god redning tæt under mål af EfB’s nye målmand Vito Mannone gjorde, at stillingen fortsat var 0-0.
Det ændrede sig dog i EfB’s favør i det første overtidsminut ved Austin.
På et perfekt slået hjørnespark steg den jamaicanske forsvarsklippe til vejrs og via stolpen i modsatte side gik bolden i nettet til stor jubel.
Københavnerne startede efter pausen ud med et tryk på EfB, som holdet lige skulle bruge godt 10 minutter på at ryste af sig.
Efter en god time var Austin tæt på at blive dobbelt målscorer efter en identisk situation med den, der gav føringsmålet.
På et godt hjørnespark kom forsvarsspilleren atter først på bolden, men denne gang var overliggeren i vejen for en 2-0-føring.
Med 20 minutter igen sendte cheftræner Lars Olsen Mohammed Dauda på banen, og ghaneseren havde kun været på banen i få sekunder, inden han i en friløber med FCK’s målmand blev nedlagt og fik fremtvunget et straffespark.
Joni Kauko tog sig af sparket, men forsøget ramte overliggeren, og bolden gik i spil igen.
Minuttet senere var FCK så tæt på at udligne til 1-1, men igen kom EfB-defensiven på tværs med en heroisk indsats.
Spillet bølgede herefter frem og tilbage, hvilket i det 79. minut gav en friløber til Yakovenko, men alene igennem med FCK-målmanden måtte han se sig reddet, og Kauko nåede lige akkurat ikke frem til returbolden.
I de døende minutter pressede FCK alvorligt på, men roen blev holdt, og derfor kunne EfB tage hænderne i vejret og juble over en sejr i forårspremieren.
EfB skal i næste spillerunde en tur til Lyngby.

Esbjerg fB – FC København 1-0 (1-0)
Målscorere:
45+1′ 1-0 Rodolph Austin
23 Yuriy Yakovenko
68′ Mohammed Dauda (Ante Erceg)
84′ Mathias Kristensen (Rafal Kurzawa)
86′ Franz Brorsson (Yuriy Yakovenko)